Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи

Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи
Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи
Козе и овче мляко
Химичният състав и свойствата на козето мляко са близки до тези на кравето. Козето мляко има бял цвят, което се обяснява с ниското съдържание на каротин в него. В организма на козата каротинът под действието на ензима каротиназа се превръща във витамин А. По този начин каротинът, съдържащ се в храната на козата, преминава в млякото й основно като витамин А.


При коагулиране белтъчините на козето мляко образуват по-нежни флокули в сравнение с кравето мляко. Мастните капки на козето мляко са сравнително по-малки, поради което при утаяване се образува по-малко каймак. Усвояемостта на козето мляко от организма е висока.
Съставът на козето мляко зависи от породата на козата и от климатогеографските условия, при които се отглежда (това важи за всички домашни животни). Характерно за козето мляко е по-високото съдържание на елементите калций, желязо и кобалт в сравнение с кравето мляко. Козето мляко се използува директно за храна и за приготвяне на различни сирена.

Овче мляко. По химичен състав овчето мляко се отличава значително от кравето. Количеството на белтъчините, мазнините, калция, фосфора и кобалта, на витамините от група В е по-високо в сравнение с кравето мляко. Овчето мляко е богато на заменими и незаменими аминокиселини. Усвоява се добре от организма. Използува се широко за получаване на кисело мляко, сирене, масло, кашкавал и други млечни продукти.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15199303627014 Seconds