Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи
Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи
Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи
Козе и овче мляко
Химичният състав и свойствата на козето мляко са близки до тези на кравето. Козето мляко има бял цвят, което се обяснява с ниското съдържание на каротин в него. В организма на козата каротинът под действието на ензима каротиназа се превръща във витамин А. По този начин каротинът, съдържащ се в храната на козата, преминава в млякото й основно като витамин А.


При коагулиране белтъчините на козето мляко образуват по-нежни флокули в сравнение с кравето мляко. Мастните капки на козето мляко са сравнително по-малки, поради което при утаяване се образува по-малко каймак. Усвояемостта на козето мляко от организма е висока.
Съставът на козето мляко зависи от породата на козата и от климатогеографските условия, при които се отглежда (това важи за всички домашни животни). Характерно за козето мляко е по-високото съдържание на елементите калций, желязо и кобалт в сравнение с кравето мляко. Козето мляко се използува директно за храна и за приготвяне на различни сирена.

Овче мляко. По химичен състав овчето мляко се отличава значително от кравето. Количеството на белтъчините, мазнините, калция, фосфора и кобалта, на витамините от група В е по-високо в сравнение с кравето мляко. Овчето мляко е богато на заменими и незаменими аминокиселини. Усвоява се добре от организма. Използува се широко за получаване на кисело мляко, сирене, масло, кашкавал и други млечни продукти.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15765118598938 Seconds