Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Мазнини – изгори ги завинаги част ІІ
8. Пийте кафе преди тренировка
“Кофеина кара организма да разчита повече на мазнините като гориво, отколкото на гликозата - казва Айсето. - Кофеиновия ефект е по-малък, когато ядете високо въглехидратна храна с кафето.” Пийте 1-2 чаши черно кафе 2 часа преди тренировка и предпочитайте здравословни мазнини и протеини, ако вземате закуска с него. Избягвайте захарта u приемането на кафе през друго време на деня, защото намалява изгарящият мазнините ефект.
9. Избягвайте драстичното намаляване на калориите
Всеки   състезател, който драстично намалява калориите, за да изглежда по-релефен   разбира, че  това не е  най-- добрият начин. Той започва да изглежда плосък и изтощен. Същото става и с тези, които не са състезатели. "Малките културисти не трябва да намаляват повече от 200-300 калории дневно, големите повече от 500" - казва Айсето.
10. Яжте 5-6 пъти дневно
Хората, които са на диета често намаляват броя на приема на храна с оглед да намалят калориите. "Ако ядете шест пъти дневно. Вместо три пъти, при същото количество калории ще изгорите повече мазнини" - казва Айсето. Пресметнете колко калории трябва да консумирате дневно и ги разпределете на 5-6 приема.
 
 
 
11. Вземайте линоленова киселина.
Спечелила си е репутацията на изгаряща мазнините в средите на културистите. Допълнителните проучвания са показали умерения и ефект.
12. Помислете за ефедрина
Ефедрина е активната съставка, която се намира в растението ефедра, познато също под името на Huang. Ефедрина изгаря повече калории, поради стимулацията на симпатиковата нерва система и мобилизира мастните клетки като гориво. Запазва аминокиселините в мускулните клетки. Никога не превишавайте посочените в указанието дози. Консултирайте се с лекар, когато решите да ползвате, които и да е продукт съдържащ ефедрин. Бъдете внимателни с противопоказанията.
13. Употребявайте креатин
Креатина изгражда мускулите, но може да помогне и при изгарянето на мазнините. Повишава обмяната в мускулите. Особено е полезен при ниско калоричната диета, предпазвайки мускулната маса. Започнете с пет дневна зареждаща фаза -15-20 грама дневно, разделен на 4-5 еднакви дози. След това вземайте 3-5 грама креатин дневно със след тренировъчното хранене.
14. Повишете консумацията на зеленчуци
Характерно за зеленчуците е, че съдържат много хранителни вещества и предизвикват засищане при минимален прием на калории. Приемайте пет пъти дневно зеленчуци. Употребявайте ги в сандвичите и като гарнитура. Нека следващият сандвич бъде със зеленчуци вместо с пържени картофи.
15. Не разчитайте на т.н. фет бърнъри
Употребата на вещества изгарящи мазнините не може да бъде компенсирано при лоши хранителни навици. Ако вземате продуктите под № 11-13 без да тренирате или пък си похапвате добре, можете да качите мазнини, вместо да ги намалите. Помнете, че това не са "магически хапчета."
16. Консумирайте 25 - ЗО грама фибри дневно
Фибрите понижават нивото на инсулина, абсорбират бода и повишават обема си, предизвиквайки чувство на засищане. Много фибри има в бобовите растения.
17. Елиминирайте “празните” калории
Има храни, които не съдържат нищо друго освен празни калории. Такива са пържените картофи, картофеният чипс, сладкишите. От друга страна има храни като пица и хамбургери, които имат известни хранителни качества и които можем  да си  позволим, когато сме на диета. Направете разлика между двата вида храни.
18. Вземайте достатъчни количества протеин
Има културисти. които покачват  много  приема на протеин, когато са на диета. Протеина има също калории, които могат да се складират като мазнини, когато приема им е голям. Вземайте 2-2,5 грама протеин на килограм телесно тегло. Това е достатъчно да поддържа мускулната маса.
19. Яжте повече здравословни мазнини
Трябва да намалите мазнините, докато сте на диета, но не бива да намалявате т.н. “здравословни мазнини”. Мазнините се задържат по-дълго в стомаха, помагат в контрола на кръвната захар, създават чувството на ситост и намаляват глада. Включете в храната риба, маслини, ядки и семена, а също и зехтин.
20. Храненето е удоволствие
Ако има храни, които обичате, не се лишавайте от тях. Избягвайте лошите храни и тези, които не обичате или мразите. Когато нарушавате режима си - правете го заради удоволствието. Само, че не изяждайте цялата пица, вземете си само няколко парчета и се наслаждавайте. Разделете останалото

Мазнини – изгори ги завинаги част І
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22402501106262 Seconds