Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи

Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи
Мед всеки ден

Неслучайно лекарите препоръчват да се замени захарта с мед. Медът е един уникален продукт, който може да ви дари със здраве, красота, отлично самочувствие и младост.
Съвременната наука отдавна доказа, че всяка капка мед съдържа повече от 70 важни за човешкото здраве вещества. Въглехидратите в меда (глюкоза и фруктоза), в сравнение с обичайната захар, се усвояват по-лесно и съдействат за съхраняване на мускулната сила. Особено полезен е медът за подрастващия организъм, тъй като влия благотворно на растежа.

Ферментите в състава на тази чудесна храна стимулират храносмилателните процеси и подобряват обмяната на веществата, белтъчините участват в образуването на хормони, а минералите регулират дейността на нервната система, кръвообразуването, тъканното дишане. Трудно ще е да се изредят всички ползи от меда. Ще се спрем само на няколко важни причини да се консумира мед от хората, независимо от възрастта им.
 

  

Медът защитава организма от рак и болести на сърцето. Главният защитник се явява в образа на мощните антиоксиданти – флавоноиди. Медиците твърдят, че ако хора със сърдечни заболявания приемат в продължение на 2 месеца по 50 грама качествен мед, то тяхното състояние значително се подобрява.
Според народната медицина, натрупала дългогодишен опит, медът е много добър приятел на вашия стомах. Той е добро лечебно средство при язва на стомаха и на дванадесетопръстника, при гастрит и други заболявания на стомашно-чревния тракт. При язвена болест се препоръчва да се приемат 30 грама мед сутрин, 40 грама през деня и 30 грама вечер, като се спазва правилото 1,5-2 преди ядене или 3 часа след него, като медът се разтваря в леко топла вода.

Медът има силен антисептичен ефект и ако редовно се приема на гладно сутрин, предпазва от гастрит, холецистит и панкреатит.

Медът помага при простуда. Могат да се прилагат различни рецепти, но една от най-ефективните е медът да се разтвори в топло мляко – 1 супена лъжица мед в 200 мл мляко.
Могат да се използват и други популярни рецепти, например: сок от един лимон се смесва с 100 грама мед. Приема на 3 пъти през деня по една супена лъжица преди ядене.
Много популярна е рецептата с черна ряпа: в добре измитата ряпа се издълбава малка ямка с тесен отвор отдолу, в която се се сипват 2 лъжици мед. Ряпата се покрива с плътна хартия и се оставя да престои 4 часа над подходящ съд, в който да капе медът, минаващ през ряпата. Три-четири пъти през деня се приема по 1 ч. л. от изтеклия мед – преди хранене, а последният прием е преди сън.

Медът е отличен пробиотик, който ще подобри храносмилането ви и ще помогне за възстановяване на полезната микрофлора в организма. В него са открити шест вида лактобацили и четири вида бифидобактерии.

Медът се явява мощен антидепресант. Всеки, който страда от синдром на хронична умора, а това е често явление сред градското население, би трябвало да консумира редовно мед. Податливите към стрес хора трябва също да включват ежедневно в менюто си мед.

Според медиците възрастен човек може да консумира с профилактична цел 60-100 грама мед на няколко приема за денонощието. При децата тази норма трябва да се намали: 30-50 грама.
Нужно е да се отчитат и индивидуалните особености, като: тегло, общ начин на хранене, прием на захари, заболявания и др.
Ако решите да приемате меда, разтворен във вода, което е много правилно, помнете, че не бива да ползвате гореща вода, а топла, за да не унищожите полезните свойства на този уникален продукт.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.26408910751343 Seconds