Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
NOS
NOS
35.00 BGL
Купи

Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи

Боралин- 4
Боралин- 4
28.80 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

NOS
NOS
35.00 BGL
Купи
Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи
Мед
От целия пчеларски асортимент, а той е наистина огромен, медът е най-превъзходния и уникален продукт на природата. Изучаването му е започнало преди векове и продължава и до наши дни, като откритията за неговите качества не спират и до днес. Вече са открити над 40 биологично активни вещества в неговия състав. Той е сигурно единственият продукт, за който няма спор между народната и съвременната медицина.
Меда включва много органични киселини /млечна, ябълчна, лимонена, оксалова/ и ензими /диастаза,  фосфатаза,  каталаза, инвертаза/, които освен че придават приятни вкусови качества, подобряват процесите на храносмилането. Освен това той е богат на много минерални вещества, най-ценните от които са желязо, мед, цинк, магнезий, кобалт. Всички са от изключително значение за кръвообразуването. В своя състав медът съдържа и много витамини , които са в задоволителни количества/В1, В2, В6, В12, РР, фолиева киселина и др./. Само за сравнение витамин В2/рибофлавин/ е около 15 пъти повече, отколкото в ябълките и кайсиите. Същите тези влизат в състава на по-голямата част от лекарствата против умствена и физическа умора и препарати за понижаване на нервното напрежение /антистрес/.


Медът наистина е много калоричен/100гр.-З10ккал/, но 1 лъжица/ около 20гр./ напълно задоволява дневните нужди на здравия човек. Най-подходящото време за приема на меда е сутрин рано на гладно самостоятелно или с чаша мляко /прясно или кисело/, а също така и с фреш от лимон или грейпфрут. А най-добрите медове като качество са липов, акациев, елда. Интересен факт за меда е, че в народната медицина се използва също като разхлабително /100гр. мед с топла вода на гладно/ и като сънотворно /50гр. мед 30 мин. преди лягане/. Една лъжица мед ще ви даде около 60ккал, но приет сутрин на гладно той ще помогне за повишаването на метаболизма, баланса на хормоните и горенето на мазнините.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21222901344299 Seconds