Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Мляко

По своя химичен състав и биологични свойства млякото е един от най-пълноценните продукти от животински произход. То е незаменима храна за кърмачетата, първостепенен продукт за бременните и кърмачките, основна храна за болните и старите хора, пълноценна храна при профилактичното хранене.
Млякото е жизнено необходимо за растежа и развитието на организма. Без него правилното развитие на кърмачето е невъзможно. Млякото е пълноценна и незаменима храна и за децата от предучилищна възраст и представлява повече от половината от полагаемото се дневно количество храна.

 

В ученическата възраст млякото също се използува широко като пълноценен и незаменим хранителен продукт. За младшата ученическа възраст то заема една трета от дневното количество храна, а за старшата - една четвърт. Особено ценно е млякото като незаменим хранителен продукт в лечебните и профилактичните диети. Млякото е основен хранителен продукт и за храненето на хората в напреднала и старческа възраст.
В храненето на човека се използуват различни видове млека: краве, овче, козе, биволско, кобилешко и др. Най-широка е употребата на кравето мляко. То се използува в почти всички страни в света. Млякото се консумира направо или от него се приготвят най-разнообразни млечни продукти: масло, кисели млека, различни сирена (топени, твърди, саламурени), извара и др. Освен това млякото се използува за приготвяне на комбинирани храни, ястия и десерти не
само при домашни, но и при промишлени условия.

Добавки-промоция

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20501899719238 Seconds