Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Мускулна маса - диета
Закуска. Яжте колкото можете в първото за деня хранене, което е и най-важното. Твърде много хора подценяват важността на закуската. Организмът ви е бил без храна през цялата нощ и сутринта той се нуждае от хранителни вещества. Ако хапнете набързо, вместо да се нахраните както трябва, това ще се отрази върху качеството на тренировките и на всичко, което вършите през деня. Лошата закуска е една от най-честите причини да имате проблеми при покачването на мускулните размери.


Сутрин имате нужда от протеин и голямо количество комплексни въглехидрати. Утрото е най-доброто време за консумиране на въглехидрати, защото те ще бъдат оползотворени като енергия през деня. Аз обичам да смесвам чаша овесени ядки и стафиди с 10 или 11 сварени яйчни белтъка. Понякога разбърквам белтъците, добавям към тях сухи овесени ядки и ги бъркам в тиган. Получава се един овесен омлет и той е чудесен източник на въглехидрати и висококачествен протеин.

Закуска в 10 часа. Тази закуска може да съдържа пилешки гърди или пилешки сандвич с пълнозърнест хляб. Можете да изпиете един протеин - това е добър начин да си набавите протеин и калории. При това хранене е за предпочитане напитката да е с висока концентрация на протеин - най-малко 30-40грама и по възможност без захар. Някои протеинови напитки съдържат 40 грама или повече захар и това голямо количество може да се отложи като мазнини.

Обед. Това е второто по големина хранене през деня. Вие се нуждаете от добър източник на протеин, като риба или пиле и комплексни въглехидрати за зареждане на енергетичните депа. Препоръчвам пилешки или пуешки гърди. Може да хапнете и консерва риба (скумрия, паламуд). Някой риби са малко по-мазни, но тази мазнина е от доброкачествени омега-3 мастни киселини. Рибата съдържа много качествен протеин, който ще ви помогне да надуете обемите. Не се притеснявайте много за мазнините, когато се опитвате да покачвате маса.

Следобедна закуска. Трябва да консумирате протеини и въглехидрати по това време. Не е необходимо да приемате много калории, но трябва да си осигурите 30 грама протеин, за да сте сигурен, че организмът ви ще набави необходимите му аминокиселини. Чаша протеин или консерва риба биха свършили добра работа.

Хранене след тренировка. Това хранене е конструирано на базата на следобедна тренировка. Ако тренирате по друго време през деня, следвайте отново тази програма, но просто изместете това хранене непосредствено след тренировката. Наред със закуската храненето след тренировката е едно от най-важните за деня.
След като сте вдигали трябва да консумирате прости въглехидрати, колкото се може по-скоро. Захарта влиза в работа и подновява гликогена изразходван по време на тренировката. Това е единственото време през деня, когато е обосновано ползването на захар. Аз вземам няколко банана с мен в залата и ги изяждам по пътя за вкъщи. Друга възможност е да изпиете въглехидратна спортна напитка, уейтгейнър - Mass Gainer с 40 грама въглехидрати и 20 грама протеин, плодов сок. Забележете, че има разлика между протеина, който приемате след тренировка и протеина, който препоръчах в сутрешното хранене. След тренировката организмът изсмуква въглехидратите, поради повишената нужда от тях. Ако протеиновата напитка ползвана след тренировката има твърде много протеин, то въглехидратното възстановяване ще бъде нарушено.

Вечеря.
По това време се прибирам в къщи и съм готов за една богата на протеин вечеря. Това хранене го правя колкото се може по-голямо. Често ям 300-350 г телешко на скара.
В края на деня е хубаво да се намали консумацията на въглехидрати. Ако консумирате твърде много въглехидрати съдържащи нишесте вечер, те ще се натрупат като мазнини, вместо да бъдат изгорени за енергия. Обикновено изключвам ориза и картофите вечер след 19 часа, като ги заменям със зеленчуци. Ям парени зеленчуци - зеле, моркови. Тяхната целулоза, витамини и минерални соли подпомагат храносмилането. Това е необходимо, тъй като големите количества протеин затрудняват храносмилането.

Среднощна закуска. Накрая е хубаво да заредите с още 30 грама протеин преди да си легнете да спите. Така ще заредите с аминокиселини, подпомагащи изграждането на мускула, докато спите. За целта можете да изпиете чаша протеин или да изядете парче риба със салата.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14120078086853 Seconds