Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Мускулна маса - хранене
Храната необходима за покачване на мускулна маса. Ако покачвате трудно, а кой ли не покачва трудно? - храната ще ви помогне да набъбнете с 5 -10 кг за три месеца.


Хората см мислят, че покачването на мускулна маса е лесно за някои, а за тях е трудно. Ще ви открия един секрет: Трудно е за всеки. Ето защо храненето, което описвам по-долу е за всеки един желаещ да увеличи мускулната си маса и размери.
След като разбрахте, че това е трудно за всички, вече решението е лесно: трябва да се яде повече. В съзнанието ми не съществува такова понятие като претрениране. Има само недояждане. Поглъщаш ли достатъчно калории, не можеш да претренираш. Единственият проблем е, че никой не може да яде толкова, че да предотврати претренирането.  Получава се така, че тренировката ви е ограничена от това колко храна приемате.
Не препоръчвам изпълняването на 50 серии бенч прес до отказ и после ядене до припадък. Това, което се опитвам да ви обясня е, че храненето е контролиращ фактор, на това как тялото ви отговаря на натоварването в тренировката. Тренировката сама по себе си няма да ви направи голям. Вие трябва да приемате необходимото количество и качество калории, за да изградите и поддържате мускулната тъкан. Иначе вие можете да тренирате колкото си искате, но резултатът няма да ви задоволи.
Когато бях по-млад подходът ми към бодибилдинга бе прост - нищо необикновено. Тренирах през ден и се хранех 5 или 6 пъти дневно, консумирайки много месо и голямо количество ориз. Целта ми бе да заредя с колкото се може по-качествени калории. Помогнаха ми да се науча какво да правя. Казаха ми каза: "За да бъдеш голям, ти трябва да се храниш като голям." Това означаваше да поглъщам повече протеини и въглехидрати. Големият растеж е по-лесен в младата възраст, защото тогава тялото расте. Тогава постигнах най-доброто си развитие, като консумираните калории бяха най-добрият ми помощник.
Отстрани може би съм изглеждал като някой луд гладник. Навивах си часовника за 3 часа след полунощ, ставах и изяждах няколко парчета месо, печени картофи и зеленчуци, едва след това се връщах в леглото. Ако нещо от храната през деня ми остане, наливах чаша и половина ябълков сок в каната на миксера и хвърлях вътре парчета месо, картофи, ориз, риба и всичко, което не бях сдъвкал през деня. После си защипвах носа и изливах съдържанието надолу в гърлото. Това е факт. Първите няколко пъти съм повръщал това нещо, но по-нататък то си свърши работата. Получил съм един тон поща повечето от млади момчета, които се оплакват, е не могат да покачват тегло. Ако тренирате здраво в залата, но не покачвате размерите си, има една много проста причина за това: Вие не се храните достатъчно. С храненето, което ви предписвам вашата цел е да поглъщате повече калории от висококачествен  протеин  и  комплексни  въглехидрати. Най-добре е да се храните 5 или повече пъти дневно. Когато започнете да отделяте толкова внимание на вашето хранене, колкото на тренировките си, тогава ще започнете да увеличавате обема на мускулите си.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19349813461304 Seconds