Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

НВД - правила
Основните правила, които трябва да се следват при изпълнение на диетата са : увеличаване на протеина, намаляване на въглехидратите, осигуряване на достатъчно калории. Ето как да определите калориите.


Нормално, ако тренирате 4 часа седмично и не сте на диета ще консумирате около 30 калории на килограм телесно тегло дневно. Всеки грам протеин и всеки грам въглехидрати съдържат по 4 калории. Един грам мазнини съдържа 9 калории. Тези цифри са важни затова се постарайте да ги запомните.
При диета бедна на въглехидрати ние препоръчваме да намалите общо калориите не повече с 20%. Това означава да консумирате 24 калории на килограм тегло дневно - или това са 2400 калории дневно за 90 кг мъж.
Ние препоръчваме приемът на протеин да се покачи до 2 - 2.5 грама на килограм тегло. Приемането на 1 грам въглехидрати на килограм тегло означава, че ще имате доста свободни калории, които ще се трансформират в мазнини. Ако сте 90 кг културист, който приема 300 грама протеин и 100 грама въглехидрати дневно, то вие ще консумирате 1600 калории дневно. Това означава, че ще трябва да приемете около 90 грама мазнини, за да достигнете до 2400 калории.
Какви мазнини трябва да се консумират? Източниците на добри мазнини включват: риба (сьомга, сардина, пъстърва, скумрия), рибено масло, ленено, слънчогледово олио, зехтин, ядки и фъстъчено масло. Опитайте се по-голямата част от мазнините, които консумирате да бъдат полиненаситени. Мазнините естествено се съдържат в телешкото, пилешкото месо дори, когато е без кожа, яйцата и др.. източници на протеини. Вашата диета трябва да съдържа месо от пуйка, риба, пиле и варени зеленчуци. Телешкото, агнешкото и яйцата са също добър източник на белтъчини. Добрите стари овесени ядки вършат работа, както и кафявия ориз. От време на време поглеждайте в огледалото. То е добър съветник. Ще ви покаже дали да намалите или увеличите въглехидратите. Всичко казано до тук не изглежда твърде сложно, въпросът е то да бъде събрано и приложено, така че да действа. Вземете калкулатора и нека да започваме.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.093995094299316 Seconds