Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

НВД
От всички книги за нисковъглехидратни диети е ясно, че подкожна мазнина не може да се натрупа без инсулин: значи трябва рязко да се ограничи приемът на въглехидрати, за да не се отделя той. Но на билдерите им трябва енергия, както и да качват мускулна маса, без да отлагат мазнини, така че контролирането отделянето на инсулина - както и на противоположния хормон, глюкагона - е от съществена важност за постигане на целите им. Ето една възможна хранителна стратегия, която дава и двата ефекта. Имайте предвид, че базовото ви метаболично ниво (нивото на метаболизма в покой) ще определи размера на порциите, а целите ви пък ще определят крайността на диетата.
5:45 ч сутринта: време за нисковъглехидратна и богата на протеин напитка 45 до 60 минути преди аеробните занимания.
Ефект: протеинът, приет след съня през нощта, увеличава отделянето на топящия мазнините глюкагон, което започва по време на нощното „постене". Аеробиката от своя страна усилва процеса на топене на мазнините.
7 ч сутринта: идва редът на закуска основно от сложни въглехидрати и протеин. Някои от възможностите са протеин на прах, добавен към овесената каша, омлет от белтъци със 100 % пълнозърнест хляб или чисто месо с малко картофи. Ефект: упражненията предизвикват поява на „гликогенов прозорец" - кратка възможност във времето, през която мускулните клетки лесно приемат глюкозата (енергията). Тези хранения използват предимствата на този достъп и избягват простите въглехидрати, които не влизат в мускулните клетки така пълно, както сложните.10 ч сутринта: втора закуска от житни храни с протеинов шейк или обезмаслено прясно мляко, спортен бар (богат на протеин и беден на прости захари) или броколи с обезмаслено сирене. (Ако целта ви е състезание, трябва да избягвате всякакви млечни продукти.)
Ефект: нивото на метаболизма в покой остава високо и използвате плюсовете на гликогенния прозорец.
12:ЗО ч обед: сега е моментът на чисто телешко или пилешки гърди с карфиол и пълнозърнест ориз или печен картоф.
Ефект: балансът между протеина, зеленчуците с влакна и богатите на нишесте въглехидрати поддържа отделянето на инсулина постоянно.
15 ч следобед: време за закуска подобна на тази в 10 ч.
Ефект: тя спомага за постоянното отделяне на инсулин и пречи на следобедния спад на енергия.
15:30 ч следобед: време за спортна напитка преди тренировката, съдържаща 50:50 смес въглехидрати и протеин или спортен бар със сходно съотношение.
Ефект: да осигури енергия до края на тренировката.
19  ч вечерта: повтаряте предтренировъчното хранене, но увеличавате количеството на въглехидратите.
Ефект: като този в 7 сутринта.
20 ч  вечерта: хранене подобно на това на обяд, но без ориза.
Ефект: протеинът поддържа нивото ви на метаболизъм в покой високо, а отстраняването на нишестените въглехидрати ще предизвика отделяне на глюкагон по-рано през нощта, топейки така повече подкожна мазнина. Страх ви е да не загубите мускулна маса ли? Тогава си пригответе протеинов шейк за през нощта!
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.09289288520813 Seconds