Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи

Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи

Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи
Нисковъглехидратна седмица
Ако искате да постигнете желания релефен вид за кратко време, следващият нисковъглехидратен план от 7 стъпки е точно за вас. Търсенето на релефа започва с три прости правила: орежете приема на мазнини, ограничете въглехидратите и увеличете консумацията на протеин.
Да избягвате мазнините изобщо е глупост - избягвайте пържените храни, олиото и маслото. Ориентирайте се към чисти протеинови източници - белтъци, пилешки гърди без кожа, протеин на прах и телешко филе. Освен това обаче трябва и да ограничите въглехидратите, за да подтиснете отделянето на инсулин. Въпреки че е силно анаболен, инсулинът в изобилие има склонността да увеличава усвояването на хранителните мазнини в мастните клетки.
Контролът и ограничаването на въглехидратите подтиска снабдяването с инсулин, който е предпоставка за топене на мазнините. За жалост когато нивото на въглехидратите се държи ниско в продължение на 3 до 5 дена, мускулите изчерпват гликогена от себе си и тялото, търсейки алтернативен енергиен източник, почва да използва мускулна тъкан за гориво. За да избегнете това, трябва да увеличите протеиновия прием и да свиете въглехидратите и мазнините докрай. Ето седемте ми съвета, с които можете да поддържате нисковъглехидратна диета така, че да сте чисти откъм подкожни мазнини, без при това да губите така трудно натрупаните мускули.
1 стъпка: Малко въглехидрати, а не много мазнини
Забравете за обикновените нисковъглехидратни диети, според които трябва ga ce стремите към нула въглехидрати, като същевременно ядете храни с много мазнини като хамбургери, цели яйца и месо с повече мазнина. Смисълът е да ограничите мазнините и въглехидратите така, че чистите протеинови източници да станат ключова съставка в бодибилдинг храненето ви.
2 стъпка: Увеличете удоволствието двойно
Намалете въглехидратите по два осезаеми начина: първо, вземете обикновения въглехидратен прием - за 90-килограмов билдер той е горе-долу 500 г дневно в извънсъстезателен сезон - и го разделете на две. Тази половин дневна доза (250 г) ще са ви всичките въглехидрати за един ден. На следващия намалете тези 250 г още веднъж наполовина - това ще са въглехидратите ви за следващите два дена. Разпръснете ги в рамките на 6 хранения дневно. Това тридневно въртене изглежда така:
Ден 1: 250 г въглехидрати
Ден 2-3: по 125 г въглехидрати на ден


3 стъпка: Яжте въглехидрати преди и след тренировка за два дни
На 4-ия и 5-ия ден разделете общия въглехидратен дневен прием от предишния ден между пред- и следтренировъчното хранене, за да избегнете загуба на мускулна маса. Избягвайте въглехидрати в останалите 4 хранения за деня - така ще държите нивото на инсулина ниско за дълъг период и ще превключите механизма за топене на мазнините на по-висока предавка.
Ден 4-5: по 125 г въглехидрати (62,5 г преди и 62,5 г след тренировка) дневно
4 стъпка: Свийте въглехидратите докрай за ден-два
След като вече наистина сте в зоната на малкото въглехидрати, натиснете още малко и слезте до 75 г дневно през следващите 2 дни. Това е най-тежката част от замисъла, тъй като нивото на гликогена ще е толкова ниско, че да тренирате здраво ще е направо духовно предизвикателство. 90-килограмовият билдер, приел през последните 4 дни по 125 г въглехидрати дневно, ще трябва да се ограничи само със 75 г в следващите 2 дена. По-голямата част от тях вземайте преди тренировка, за да имате сили да я издържите.
По правило ако в края на 6-ия ден изглеждате добре - изчистени и мускулести - на 7-ия ден приемете пак толкова (75 г) въглехидрати. Ако обаче сте изгубили твърде много маса, минете направо на стъпка 5.
Ден 6-7: по 75 г въглехидрати дневно
5 стъпка: Обърнете посоката за един ден
Нисковъглехидратната диета причинява метаболична адаптация, която забавя изгарянето на калориите. Ще спрете това, като излъжете тялото си и увеличите приема на въглехидрати до 80 % от обичайния извънсезонен дневен прием (400 г за 90-килограмов билдер). Това увеличение ще предпази метаболизма ви от спиране и едновременно ще достави малко от необходимото гориво за тренировки.
Ден 8: 400 г въглехидрати.
6 стъпка: Дръпнете нагоре протеиновия прием
Той си остава главната хранителна съставка, на която разчитате да запази мускулната маса, когато въглехидратният прием е драстично орязан. През 8-те дни на тази нисковъглехидратна диета приемът му трябва да се движи така:
Ден 1: 2,2 г за кг тегло
Ден 2-3: 2,5 г за кг тегло
Ден 4-5: 3,5 г за кг тегло
Ден 6-7: 3,8 г за кг тегло
Ден 8: 2,2 г за кг тегло
7 стъпка: Повтаряйте шестте правила дотук в този ред, докато се изчистите
Повторете 8-дневния цикъл два или три пъти, след това си дайте седмица почивка. Сигурен съм, че след един-два такива кръга ще постигнете целта си - изчистена мускулатура.
Крис Айсето
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14165115356445 Seconds