Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Нисковъглехидратна седмица
Ако искате да постигнете желания релефен вид за кратко време, следващият нисковъглехидратен план от 7 стъпки е точно за вас. Търсенето на релефа започва с три прости правила: орежете приема на мазнини, ограничете въглехидратите и увеличете консумацията на протеин.
Да избягвате мазнините изобщо е глупост - избягвайте пържените храни, олиото и маслото. Ориентирайте се към чисти протеинови източници - белтъци, пилешки гърди без кожа, протеин на прах и телешко филе. Освен това обаче трябва и да ограничите въглехидратите, за да подтиснете отделянето на инсулин. Въпреки че е силно анаболен, инсулинът в изобилие има склонността да увеличава усвояването на хранителните мазнини в мастните клетки.
Контролът и ограничаването на въглехидратите подтиска снабдяването с инсулин, който е предпоставка за топене на мазнините. За жалост когато нивото на въглехидратите се държи ниско в продължение на 3 до 5 дена, мускулите изчерпват гликогена от себе си и тялото, търсейки алтернативен енергиен източник, почва да използва мускулна тъкан за гориво. За да избегнете това, трябва да увеличите протеиновия прием и да свиете въглехидратите и мазнините докрай. Ето седемте ми съвета, с които можете да поддържате нисковъглехидратна диета така, че да сте чисти откъм подкожни мазнини, без при това да губите така трудно натрупаните мускули.
1 стъпка: Малко въглехидрати, а не много мазнини
Забравете за обикновените нисковъглехидратни диети, според които трябва ga ce стремите към нула въглехидрати, като същевременно ядете храни с много мазнини като хамбургери, цели яйца и месо с повече мазнина. Смисълът е да ограничите мазнините и въглехидратите така, че чистите протеинови източници да станат ключова съставка в бодибилдинг храненето ви.
2 стъпка: Увеличете удоволствието двойно
Намалете въглехидратите по два осезаеми начина: първо, вземете обикновения въглехидратен прием - за 90-килограмов билдер той е горе-долу 500 г дневно в извънсъстезателен сезон - и го разделете на две. Тази половин дневна доза (250 г) ще са ви всичките въглехидрати за един ден. На следващия намалете тези 250 г още веднъж наполовина - това ще са въглехидратите ви за следващите два дена. Разпръснете ги в рамките на 6 хранения дневно. Това тридневно въртене изглежда така:
Ден 1: 250 г въглехидрати
Ден 2-3: по 125 г въглехидрати на ден


3 стъпка: Яжте въглехидрати преди и след тренировка за два дни
На 4-ия и 5-ия ден разделете общия въглехидратен дневен прием от предишния ден между пред- и следтренировъчното хранене, за да избегнете загуба на мускулна маса. Избягвайте въглехидрати в останалите 4 хранения за деня - така ще държите нивото на инсулина ниско за дълъг период и ще превключите механизма за топене на мазнините на по-висока предавка.
Ден 4-5: по 125 г въглехидрати (62,5 г преди и 62,5 г след тренировка) дневно
4 стъпка: Свийте въглехидратите докрай за ден-два
След като вече наистина сте в зоната на малкото въглехидрати, натиснете още малко и слезте до 75 г дневно през следващите 2 дни. Това е най-тежката част от замисъла, тъй като нивото на гликогена ще е толкова ниско, че да тренирате здраво ще е направо духовно предизвикателство. 90-килограмовият билдер, приел през последните 4 дни по 125 г въглехидрати дневно, ще трябва да се ограничи само със 75 г в следващите 2 дена. По-голямата част от тях вземайте преди тренировка, за да имате сили да я издържите.
По правило ако в края на 6-ия ден изглеждате добре - изчистени и мускулести - на 7-ия ден приемете пак толкова (75 г) въглехидрати. Ако обаче сте изгубили твърде много маса, минете направо на стъпка 5.
Ден 6-7: по 75 г въглехидрати дневно
5 стъпка: Обърнете посоката за един ден
Нисковъглехидратната диета причинява метаболична адаптация, която забавя изгарянето на калориите. Ще спрете това, като излъжете тялото си и увеличите приема на въглехидрати до 80 % от обичайния извънсезонен дневен прием (400 г за 90-килограмов билдер). Това увеличение ще предпази метаболизма ви от спиране и едновременно ще достави малко от необходимото гориво за тренировки.
Ден 8: 400 г въглехидрати.
6 стъпка: Дръпнете нагоре протеиновия прием
Той си остава главната хранителна съставка, на която разчитате да запази мускулната маса, когато въглехидратният прием е драстично орязан. През 8-те дни на тази нисковъглехидратна диета приемът му трябва да се движи така:
Ден 1: 2,2 г за кг тегло
Ден 2-3: 2,5 г за кг тегло
Ден 4-5: 3,5 г за кг тегло
Ден 6-7: 3,8 г за кг тегло
Ден 8: 2,2 г за кг тегло
7 стъпка: Повтаряйте шестте правила дотук в този ред, докато се изчистите
Повторете 8-дневния цикъл два или три пъти, след това си дайте седмица почивка. Сигурен съм, че след един-два такива кръга ще постигнете целта си - изчистена мускулатура.
Крис Айсето
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20493197441101 Seconds