Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Ниско въглехидратна диета - НВД
Намаляването на въглехидратите при някои атлети се използва за ограничаване на приеманите калории. Генетичните особености в инсулиновия отговор могат да са причина някои хора да покачват мазнини много по-лесно от други след приема на въглехидрати.
Обяснение
Всяка диета, която контролира цялостния прием на калории, може да спомогне за намаляване на телесните мазнини. Хормоните също така играят важна роля при успешното изгаряне на мазнините. Културистите с по-висок процент телесни мазнини са склонни към секреция на повече инсулин в отговор на консумацията на въглехидрати в сравнение с по-чистите. Това е така, защото мастните, мускулните и чернодробни клетки при по-набитите хора са по-нечувствителни към инсулина. Ето защо те трябва да контролират приема на калории и да избягват рафинираните въглехидрати, сладки напитки и всички въглехидрати, способстващи за отделянето на голямо количество инсулин. За да изчистите мазнините, трябва да приемате малко храна.
Но доста атлети трудно контролират апетита си и в крайна сметка се наяждат обилно. Ниско въглехидратните диети могат да помогнат за контрола на апетита по три начина. Първо, контролираният прием на въглехидрати регулира реализацията на инсулина, той ви е познат като стимулант на апетита. Второ, протеинът, включван в ниско въглехидратните диети, стои по-дълго в стомаха от въглехидратите, като по този начин намалява чувството на глад. Трето, ниско въглехидратните диети обикновено съдържат доста ниско калорични зеленчуци, като: зеле, броколи, спанак, гъби и други. Те държат стомаха пълен, а калориите са малко.Изчисление
Умножете вашето тегло по 2.2 (за да го превърнете в паунди) и полученото число умножете по 0.75 . Произведението ще бъде равно на приема на въглехидрати в грамове на ден, които ще поддържат калориите и инсулина ви под контрол, позволявайки ви да чистите мазнините. На практика един 90.9 килограмов атлет, опитващ се да изчисти мазнини, трябва да консумира 150 грама въглехидрати дневно. След това умножете паундите на вашето тегло по 1.5. Полученото число представлява количеството протеин в грамове, от което се нуждаете всеки ден. Този протеин ще спомогне да поддържате мускулната маса, докато следвате ниско въглехидратната диета. При нашия случай това означава 300 грама дневно. Ниско въглехидратните диети имат някои неблагополучия. Поради малкото количество въглехидрати мускулите се изпразват от гликогена. Това води до слабост и възможно спадане на метаболизма. Затова предлагам дни за зареждане с въглехидрати до 1.5 грама на килограм тегло веднъж на 7 до 14 дни. Допълнителните въглехидрати ще спомогнат за зареждане с гориво за предстоящите тренировки и ще ускорят метаболизма. 
Кардио компонента
 За да поддържате енергията си за тренировките, ограничете кардио тренировката до 20 минути  4 пъти седмично и я увеличавайте до не повече от 40 минути 4 пъти седмично, за да осъществите допълнително изчистване на мазнините.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14781379699707 Seconds