Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Правилно хранене
Елитни състезатели по бодибилдинг подчертават значението на храненето
Ако се вслушате в разговорите на ентусиазирани начинаещи по който и да е спорт, включващ силова тренировка, ще чуете, че се говори за безброй комплекси от упражнения и безкрайното им повтаряне. За съжаление това, което повечето новаци не осъзнават е, че основата на успешната подготовка не се състои в непрестанното повторение на тренировъчни упражнения, а в хранителните съставки на тренировъчния режим.


Ако се вслушате обаче в разговорите на група високоразрядните състезатели по бодибилдинг, чийто начин на живот изцяло зависи от успешното изграждане на добра физика, основната тема ще бъде съвсем различна. Какво трябва да се яде - колко да се яде - и кога, ето кое е най-важното. За тях различните серии упражнения не са от особен интерес. Създава се впечатление, че тренировъчната схема е общо взето въпрос на лични предпочитания докато начинът на хранене се определя от научно обосновани принципи. Целта на тази статия е да очертае основите на правилното хранене за постигането на необходимите резултати.
Последователност в изискванията за правилно хранене
Интересно е, че професионалните бодибилдъри в повечето случаи използват основно един и същи подход към храненето. За разлика от сериите упражнения, които имат наистина безкрайно разнообразен спектър от варианти, храната като компонент на хранителния режим на отделните спортисти, подложени на силова подготовка, не се различава особено много. Въпреки това, дискусиите по отношение на режима на хранене са бурни и безкрайни. Бихме посъветвали новаците в тази област да се съобразяват със значението, което елитните спортисти придават на хранителния аспект на тренировката, и с успеха, който те са постигнали.
Значението на храненето, осъзнато от елитните спортисти
Едва през последните десетина години, елитните спортисти осъзнаха необходимостта от това да се съобразяват с мнението на специалистите по хранене. Колкото повече напредва силовата тренировка като спортна дисциплина толкова повече преобладава необходимостта от информация, свързана с храненето. Много от концепции за хранене от ранните дни на тази спортна дейност са вече драстично променени. Отмина времето на онези методи, при които спортистите "гуляеха", за да "напомпат" мускули извън сезона, или пък отчаяно гладуваха по време на подготовката си преди състезание. Доказано е, че теорията, изискваща да се "надуват" мускулите чрез трупане на килограми, а след това рязко да се намалява теглото, е безплодна по отношение на правилното натрупване на мускулна маса.

Правилно хранене част ІІ
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14310622215271 Seconds