Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Преяждане

Прекалено обилната трапеза е способна да провокира сърдечен пристъп. Когато се храните и преработвате храната, в организма се произвежда голямо количество хормони, което може да доведе до учестяване на сърцебиенето и повишаване на кръвното налягане, а увеличаването на натоварването на сърцето може да доведе да сърдечен пристъп.

 

Освен това системното преяждане може да доведе до:

Синдром на дразнимото черво - симптомите са болка в корема, локализирана около пъпа,  намаляваща след дефекация ( изхождане ). Често редуване на запек с диария и образуването на много газове.

Гастро-езофагеална рефлуксна болест - заболяване на хранопровода, изразяващо се във връщане (рефлукс) на стомашно съдържимо в него и което в последствие уврежда лигавицата му.

Остър гастрит - възпалително заболяване на стомаха,предизвиква се от различни екзогенни и едногенни фактори и протича с образуване на множество ерозии по лигавицата на стомаха.

Жлъчно-каменна болест (холелитиаза) - заболяване, протичащо с образуване на камъни в жлъчните пътища, което води до запушването им и евентуално последващото им възпаление.

Остър панкреатит - остро настъпило възпаление на жлезата, при което под влияние на външни фактори се активират вътрежлезните ензими и настъпва самосмилането й.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22072696685791 Seconds