Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Протеинова диета
Нищо чудно, че общественото внимание е приковано от протеиновите диети след като привържениците й са холивудските звезди и знаменитости.
Въпросът е дали протеиновите диети са последното научно достижение или са просто трик на производителите на хранителни добавки?

Всяка  протеинова диета има своите специфики, но всички препоръчват две неща:
Консумирането на храни, богати на протеини като например яйца, месо, риба и сирене.
Приемът на храни, богати на въглехидрати  да бъде ограничен.


Аргументи за:
Знае се  че твърде много въглехидрати причиняват свръхпроизводството на хормона инсулин, чиято основна функция е да обезпечи клетките с глюкоза и да задържи нивото на захарта в кръвта за сметка на усвояването на глюкозата от тъканите.
Работата на инсулина е да изблъсква захарта от кръвообращението и да я съхранява в мускулите и черния дроб като допълнителен източник на енергия под формата на гликоген; когато депата се  запълнят, излишъка се превръща в мазнини.
Друг аргумент в полза на протеиновите диети е, че когато въглехидратите се консумират целодневно, кръвните нива на глюкоза постоянно са високи, при което непрекъснато се отделя инсулин.
Според някои защитници на протеиновите диети така клетките стават по-неподатливи на въздействието на хормона. Това състояние е известно като инсулиново противодействие. По този начин глюкозата вече не е изблъсквана толкова ефективно в мускулите и черния дроб и по-голямо количество се съхранява под формата на мазнини.

Аргументи срещу:
Протеинова диета - Продължение...
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25732803344727 Seconds