Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Пълен корем- малка талия
Когато в корема има храна стомаха и червата извършват неуморна работа наречена перисталтика. Тя обработва хранителните вещества и отделя отпадните продукти.
Както за всяка друга мускулна дейност така и за перисталтиката е необходима енергия и тя никак не е малка. При тези сложни действия се повишава енергийния разход на тялото с 15-20%.
Какво означава това? - Ако на ден са ви необходими 1500ккал, 200-300 от тях са за осигуряване на енергия за перисталтиката. Но ако   през голямата част от деня стомаха е напълно празен или в него постъпват бързосмилаеми храни тези движения спират, защото мозъка получава сигнал, че корема си е свършил работата и не е необходимо да харчи енергия за излишни движения. И тези 200-300 калории ще бъдат спестени (отложени като запас мазнини). От друга страна мозъка получил вече сигнал, че стомаха е празен се стреми по всякакъв начин да ограничи разхода на енергия, а от тук се забавя метаболизма, защото не се знае кога стомаха ще бъде "зареден" отново.

Решението: Добавките към храната, продуктите които се задържат дълго време в стомаха- трудно смилаеми (такива са всички богати на фибри храни -овесени ядки, пълнозърнест хляб, плодове, зеленчуци, картофи и др.).
Стремете се на всеки 3-4 часа да "зареждате" стомаха си било то с плод, зеленчук, малък сандвич от пълнозърнест хляб и месо. Нещо което не е калорично, но е "занимавка за стомаха". Разбира се храната като цяло трябва да е изчислена така, че да не надхвърля необходимите калории за деня.
Другата много интересна хитринка е изправената и стегната стойка!? Да, само това! Когато се движите или стоите се стремете винаги да стегнете коремната преса и да сте с изправени рамене. Това ви гарантира 15-20% по-голям разход на енергия, а и не по-маловажното - красива фигура и здрав кръст. Изглежда толкова лесно. А защо да не бъде?
Добрата фигура не се гради с тормоз и лишение, а трябва да ви носи радост!    

Автор: Веселин Казаков    skype: "bgtrener"
E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите        Tел.: 0887 511 182; 0899 916 521
  
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20624494552612 Seconds