Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи

Explode Amino Liquid 500мл
Explode Amino Liquid 500мл
27.00 BGL
Купи

Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи
Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи
Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи
Пълен корем- малка талия
Когато в корема има храна стомаха и червата извършват неуморна работа наречена перисталтика. Тя обработва хранителните вещества и отделя отпадните продукти.
Както за всяка друга мускулна дейност така и за перисталтиката е необходима енергия и тя никак не е малка. При тези сложни действия се повишава енергийния разход на тялото с 15-20%.
Какво означава това? - Ако на ден са ви необходими 1500ккал, 200-300 от тях са за осигуряване на енергия за перисталтиката. Но ако   през голямата част от деня стомаха е напълно празен или в него постъпват бързосмилаеми храни тези движения спират, защото мозъка получава сигнал, че корема си е свършил работата и не е необходимо да харчи енергия за излишни движения. И тези 200-300 калории ще бъдат спестени (отложени като запас мазнини). От друга страна мозъка получил вече сигнал, че стомаха е празен се стреми по всякакъв начин да ограничи разхода на енергия, а от тук се забавя метаболизма, защото не се знае кога стомаха ще бъде "зареден" отново.

Решението: Добавките към храната, продуктите които се задържат дълго време в стомаха- трудно смилаеми (такива са всички богати на фибри храни -овесени ядки, пълнозърнест хляб, плодове, зеленчуци, картофи и др.).
Стремете се на всеки 3-4 часа да "зареждате" стомаха си било то с плод, зеленчук, малък сандвич от пълнозърнест хляб и месо. Нещо което не е калорично, но е "занимавка за стомаха". Разбира се храната като цяло трябва да е изчислена така, че да не надхвърля необходимите калории за деня.
Другата много интересна хитринка е изправената и стегната стойка!? Да, само това! Когато се движите или стоите се стремете винаги да стегнете коремната преса и да сте с изправени рамене. Това ви гарантира 15-20% по-голям разход на енергия, а и не по-маловажното - красива фигура и здрав кръст. Изглежда толкова лесно. А защо да не бъде?
Добрата фигура не се гради с тормоз и лишение, а трябва да ви носи радост!    

Автор: Веселин Казаков    skype: "bgtrener"
E-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите        Tел.: 0887 511 182; 0899 916 521
  
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17815184593201 Seconds