Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Разговор с шампионите - с какво се хранят те и защо?
ШОУН РЕИ
Предпочитам да получавам по-голямата част от нужните ми вещества от храната. Приемам силни витаминно-минерални комплекси. Ако отворя стаята с витамините в моя дом, там ще видите -витамин В-комплекс, С, Е, ниацин, цинк, лецитин и полиминерали.
Консумирам достатъчно протеин, за да запазя мускулната си маса. Не съм привърженик на прекаленото покачване на излишни килограми през подготвителния период. После това те принуждава да отслабваш с 10 -12 кг преди състезание, за да се, представиш достатъчно релефен. Предпочитам да съм във върхова форма или близо до нея првз цялата година.
Винаги си осигурявам достатъчно аминокиселини и верижно разклонени аминокиселини, за да съм сигурен, че моите мускули никога не остават гладни.

НАСЪР ЕЛ СОНБАТИ
Аз съм голям привърженик, може би най-големият, когото познавате, на високото количество протеин в дневното хранене. Преди състезание ям по 600 грама дневно. Затова ми се налага да изям доста пилешки гърди и месо. Не обичам рибата и белтъците от яйца, затова съм ги отписал от дажбата си. За да направя нещата по-приятни, по-лесни и да дам възможност на ченето ми да си почине, съм включил в програмата си от 4 до 6 протеинови шейка.

Използвам млечен протеин, получен от разтворимите млечни   белтъци,   защото знам, че той се използва много по-пълно от тялото. Според мен добрият протеин би трябвало да се разбърква лесно, да има добър вкус и малко въглехидрати.
Това, което ще изненада повечето от вас, е, че през подготвителния (несъстезателен) период приемам по-малко протеин. Предсъстезателната програма и по-честото хранене импулсират метаболизма ми, изисквайки повече храна. В несъстезателния период се храня тогава, когато съм гладен и имам 3 -4 хранения дневно с около два протеинови шейка. Без да казвам голяма дума, допълнителният протеинов шейк, приготвян от протеин на прах с плодов сок или вода изпълва физиката ми оовече, отколкото всяко друго нещо, което взимам.

ПОРТЪР КОТРЕЛ
Винаги опитвам всички продукти и експериментирам с тях. Много съм доволен от креатин монохидратът. С употребата му почувствах увеличение на силата, по-добро напомпване и бързо възстановяване. Много изследвания показват, че креатинът е ефективен енергетик за анаеробни натоварвания, такива каквито са упражненията в бодибилдинга, където голяма интензивност на мускулното съкращение се осъществява за къс период от време. Повечето специалисти считат, че креатинът прави малко при упражненията за издръжливост и не се препоръчва на атлетите, нуждаещи се от издръжливост, защото има потенциален ефект на покачване на теглото. Това обаче е добро за културистите, защото повечето от това тегло са мускули.
Когато използвам креатин, прибягвам до метода на натрупването, подобен на този при въглехидратното натрупване. Ето как го правя:
- Вземам по 5 чаени лъжички дневно за пет дни. Всяка лъжичка съдържа по 5 грама, така че дневна доза е 25 грама.
- След като заредя с този петдневен период, на-малям дневния прием на 15 грама или на три чаени лъжички.
 Винаги едната от дозите креатин приемам след тренировката ми.
Що се отнася до страничните ефекти, единственият, който съм забелязъл е леката водна задръжка, и то във фазата на натрупване. Спирам приема на креатин 3 -4 седмици преди състезание.

Разговор с шампионите - с какво се хранят те и защо? - II част
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14227700233459 Seconds