Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Седем порции зеленчуци и плодове дневно

Години наред диетолозите твърдяха, че за да се поддържа здравето в добро състояние, е необходимо да се консумират ежедневно по пет порции зеленчуци и плодове. Ново твърдение променя това количество. Учените от английския Warwick University са категорични, че за бъде човек здрав и енергичен, са необходими седем порции плодове и зеленчуци дневно.

  

Изследователите са провели проучване сред 80 хиляди британци, които редовно трябвало да отговарят на въпроси за начина си на хранене и общото състояние на здравето си. Голяма част от въпросите засягали психологичното състояние на анкетираните, промяната в настроенията им, реакциите на определени събития.
Всеки от анкетираните трябвало да оценява нивото на своето удовлетворение от живота си по десетобална скала.
От направените обобщения става ясно, че тези, които за денонощието консумирали по 7-8  порции плодове и зеленчуци, имали средно по една точка повече на въпрос в сравнение с тези, които въобще не употребявали или много малко консумирали тези храни. Тази разлика се запазвала дори при хора, които имали значителна физическа активност, но не включвали в менюто си зеленчуци и плодове.
Учените считат, че зеленчуците и плодовете влияят така на самочувствието поради съдържащите се в тях антиоксиданти, които доказано намаляват нивата на стрес.
Те обръщат също така внимание на едно  неотдавнашно изследване, което твърди, че ако децата бъдат научени отрано да ядат достатъчно зеленчуци и плодове, се понижава рискът от развитие на депресия по-късно.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22399091720581 Seconds