Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Секрети за вкусна запеканка с извара

Всеки от занимаващите се с фитнес знае, че изварата е нещо полезно за него. Обаче тя трудно се преглъща. Пък и ти омръзва да ядеш само извара! По тези причини спортистите търсят различни рецепти с извара, за да разнообразят менюто си и същевременно да приемат повече белтъчини.
Едни от предпочитаните блюда с извара са запеканките, които са подходящи както за възрастни, така и за деца. Могат да се консумират за закуска или за вечеря, имат място и в диетичното хранене в зависимост от комбинацията на продукти. Но и при тяхното приготвяне си има някои секрети, които правят ястието по-вкусно.

На първо място не бива да ви мързи, ако искате вкусна запеканка с извара.
Изварата трябва да се претрие през сито, а съвременната техника ни дава и по-лесно решение – пасатор, блендер.


Яйцата не се слагат направо в изварата, а се разбиват предварително и по отделно белтъците и жълтъците. След това белтъците се добавят внимателно към жълтъците. Ако ще добавяме захар, я изсипваме бавно, а след това постепенно се добавя изварата.
Трябва да се внимава с количеството брашно (или трици). Брашното не бива да е много, защото запеканката ще изгуби своята пухкавост и ще стане груба.
Фъстъците, орехите, плодовете (каквото предпочитате) се добавят последни.
Запеканката може да бъде със сладък вкус, но може и да е с пикантен – с чесън, с билки, с месо или риба.
Имайте предвид, че цитрусовите плодове не са подходящи за този вид ястие. Можете да ползвате ябълки, круши, праскови, кайсии, но помнете, че плодовете първо трябва да се бланшират в масло, след което да се поставят за малко на попивателна хартия – така няма да получите супа вместо запеканка накрая.
Внимавайте и при избора на форма – не може за много голямо количество продукти да вземете малка форма и обратното. Не правите нито пудинг, нито палачинка!  Трябва да знаете, че запеканката с извара в процеса на печене запълва около 2/3 от формата.
Оптималната температура за печене е 180°, но може вашата фурна да си има свои особености.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18633890151978 Seconds