Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Snail Soap
Snail Soap
1.80 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer 5 кг
Gold Matrix Gainer 5 кг
154.00 BGL
Купи

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

NOS
NOS
35.00 BGL
Купи
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи
Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи
Сирене
Получава се от пастьоризирано краве, овче, биволско и козе мляко или смес от тях. В зависимост от начина на подсирване сирената биват сирищни и млечнокисели. Най-често произвежданото у нас сирене е бялото саламурено сирене - овче, краве и смес.


Бялото саламурено сирене се произвежда по следната схема: подготовка на млякото, подсирване, пресуване, зреене, окачествяване. То съдържа 16 - 25% белтъчини, 23 - 32% мазнини, 500 - 885 мг% калций и около 550 мг% фосфор. Под действието на сирищната мая млечните белтъчини коагулират в зърнеста материя. При узряваме на сиренето в продължение на 45 дни при температура 16—18°С те пептонизират и малка част от тях се превръща в разтворими азотни съединения и аминокиселини, които му придават приятен вкус, повишават неговата смилаемост и усвояемост.
Високото съдържание на натриев хлорид в сиренето (от 3 до 5%) и в саламурата (от 6 до 10%) затруднява консумациятда на бялото саламурено сирене. Най-често то се обезсолява чрез изкисване във вода, в прясно или в разредено с вода кисело мляко.
Обезсоленото по този начин сирене е по-приемливо за директна консумация. Бялото саламурено сирене се употребява у нас като ежедневна млечна храна не само за пряка консумация, но и за приготвяне на различни ястия, тестени изделия, пред ястия и десерти.
Узрялото сирене в големи разфасовки (тенекии, кутии и др.) се съхранява при температура от 0 до 2 С в продължение на 10 месеца, а при температура от 2 до 5°С до 8 месеца. Срокът за съхранение на дребните разфасовки (вакуумфолио) е 20 дни при температура от 2 до 8°С.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1989312171936 Seconds