Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Средство за отслабване

Майк Рассел и Крис Шугарт

Сто (100) грама въглехидрати на ден! Това е!

За какво става дума – за нещо проверено и доказано. Ние знаем, че това е най-добрата диетична стратегия и я препоръчваме много години наред. Тя работи както при жени домакини, така и при сериозните билдери. И билдерът не само чисти мазнини, а поддържа цялото тяло здраво, повишава качеството си на живот.

Защо смятаме този метод – 100 грама въглехидрати на ден – за толкова ефективен?

Защото:

1. Това е доволно малко количество въглехидрати. При такова ниво на тяхната употреба вие няма да изпаднете в кетозно състояние, но организмът ще е принуден да извлича енергия от мазнини, а не от въглехидрати. При това повечето хора при това количество въглехидрати не изпитват психическа умора и недостиг на енергия, както това се наблюдава при НВД.

2. Това е доволно високо количество въглехидрати. Тези 100 грама могат да се състоят от бързи въглехидрати,които вие ползвате до или след тренировка. Приети в този период, те няма да се превърнат в мазнини, даже ще ускорят изгарянето на такива. Вие ще продължавате да слабеете, но ще използвате всички преимущества на времето около тренировката.


3. При 100 грама въглехидрати вие няма да сте принудени да избягвате плодове и зеленчуци, както ако имате право на 20-30 грама. Не само ще ядете, каквото обичате, но ще имате и избор да разнообразите менюто си.


4. Ключов момент! Ако вие приемате храна 5 пъти на ден плюс тренировъчен коктейл, 100 грама въглехидрати са идеално количество. С всеки прием можете да изяждате около 10 грама зеленчуци (за предпочитане листни и влакнести) или плодове, като преди тренировка ще можете да изпивате своя коктейл и ето ги 100-те грама въглехидрати.


Има още важни неща – в процес на хранете с така да я наречем „стограмова диета” хората забелязват мощни авторегулиращи ефекти, даже да отделят малко внимание на другите макронутриенти. Всичко влиза в норма от само себе си. В рамките на 100 грама въглехидрати вие започвате да избирате какви именно въглехидрати да включите в храненето си, особено в тренировъчни дни. Почвате да махате захарта, да наблягате на малки порции плодове или ядки, да ядете зеленчуци. В нетренировъчни дни хапвате малко бобови или вземате протеинов блок.

Калоричността може по-лесно да се контролира, като почнете да избирате обемна храна с фибри, която няма да предизвика резки колебания на глюкозата в кръвта, последствията от което могат да са глад, загуба на енергия, което ние се опитваме да компенсираме с повече количество храна. Въобще е трудно да преядеш, когато се прави подбор на храните и имаш право на 100 грама въглехидрати.

Някои хора четат етикети, сканират списъци със състава на храните, мъчат келнерите. За тях правилото за 100-те грама може да послужи като инструмент в диетична стратегия. Могат даже да се научат да готвят диетични блюда, а това е от голяма полза.

Привърженикът на 100-те грама въглехидрати няма нужда да се занимава с това от какви брашна, зърна и т.н. е направен хлябът, нискомаслено ли е сиренето и др. Той се концентрира върху един макронутриент, а другото започва да се регулира – няма начин това да не стане.

Този забележителен план на хранене може да се развие още,ако преминете на циклиране на въглехидратите. Например в ден за тренировка можете да изядете около десетина грама въглехидрати с всеки прием на храна, а след това да изпиете предтренировъчен коктейл. В нетренировъчен ден не е нужно да заменяте коктейла с въглехидрати, а просто не го изпивате.В такъв случай за този ден вие ще приемете по-малко въглехидрати.

Може да се получи така,че в тренировъчен ден да имате 100 грама въглехидрати, а в нетренировъчен ден –50 грама. Такъв режим например може да ви помогне да преодолеете плато в изгарянето на мазнини. Трябва да сте наясно кога какво правите!

Що се касае до останалите компоненти в диетата – протеини и мазнини, то тук има различни варианти,но яжте протеини с всеки прием на храна:яйца, протеинов прах или различни видове месо. Тук няма проблем. И още – във всяко блюдо добавяйте малко мазнини, но не си въобразявайте, че можете да прекалявате с ядки или семена, защото много от тях съдържат въглехидрати и като нищо ще се окаже, че сте приели 250 грама въглехидрати за деня. Гръцкият орех например е подходящ, защото има малко въглехидрати, а профилът му на мазнини е богат и съдържа Омега3, но пак трябва да се внимава с количествата. Използвайте масла от зеленчуци или малко сирене в салатите, не забравяйте мазните риби – те са добър източник на полезни мазнини.

И сега, ако кажете: „1200калории и ще намалим теглото, какви са тези 100 грама въглехидрати!”

Само че при това положение ще губите и мускулна маса, ще загробите метаболизма си, ще влошите тренировките си в залата, ще си нанесете дългосрочна вреда на здравето, ще нарушите хормоналния баланс, а няма да говорим колко лоши хранителни навици ще развиете. И накрая изгубените килограми ще се върнат!

Ако пък решите да се придържате към идеята „много въглехидрати,но на малки порции, няма значение, че храната е нездравословна”, трябва да знаете, че такъв тип хранене е шампион сред неудачните диети.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21253299713135 Seconds