Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи

Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи

Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи
Reload
Reload
45.00 BGL
Купи
Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи
Топени сирена
Топените сирена се произвеждат от различни видове основни млечни продукти: бяло саламурено сирене от краве и овче мляко, кашкавал „Витоша", кашкавал от овче мляко, извара, различни специални сирена.
Като суровини се използуват още краве масло, сухо обезмаслено мляко, суха суроватка, суха мътеница, емулгаторни соли (цитрати, фосфати), лимонена киселина и др., ароматизанти и пълнители (черен и червен пипер, лютив червен пипер, дафинов лист, кимион, чубрица, захар, доматено пюре, гъби, мариновани краставички, шунка, орехи, есенция и др.). Приготвянето на топените сирена се извършва по схемата: подготовка и обработка на суровината, дозировка на отделните основни компоненти, топене, прибавяне на пълнители и подправки, разфасоване, опушване, охлаждане и съхранение.Към топените сиренета спада и топеното пушено саламово сирене, известно като "пушено сирене".
В зависимост от основната суровина, технологията на приготвяне и химичния състав топените сирена се подразделят на две основни групи: топени сирена с лом и пастообразни топени сирена. Маслеността на топените сирена се движи в граници от 40 до 55%, количеството на белтъчините е от 6,5 до 21,4%, готварската сол е 2,5%, а сухото вещество варира за отделните асортименти, в граници от 44 до 50%.
Пълноценният аминокиселинен състав на топените сирена и сравнително ниското съдържание на готварска сол позволяват използуването им в рационалното, профилактичното и диетичното хранене.
Топените сирена се формират в най-различни форми (триъгълни, паралелепипедна, полукръгли, цилиндрични и др.) с маса от 38, 50, 70, 100, 200, 250, 500 и 1000 г. Съхраняват се опаковани в кашони в помещения с температура от 4 до 6°С при относителна влажност на въздуха до 80%.
Срокът за съхранение при тези условия е до 60 дни за топените сирена с лом и до 30 дни за пастообразните сирена от датата на производството.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13367605209351 Seconds