Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Къси панталони Explode
Къси панталони Explode
32.00 BGL
Купи

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Snail gel + Q10
Snail gel + Q10
24.00 BGL
Купи
Хеликс Флекси
Хеликс Флекси
18.70 BGL
Купи
Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи
Хранене и тренировка
 От Арнолд Шварценегер
Много млади културисти ми искат съвет за това, какво и кога трябва да ядат в зависимост от тренировъчната им програма. Мускулите изискват   достатъчен приток на кръв през тренировката, тъй като голяма част от напомпването се дължи на нахлуването на кръв в мускулите. Но ако храносмилателната система също използва излишни количества кръв, за да обработи голямо количество храна, няма да има достатъчно кръв и мускулите ви ще страдат от това. Когато ядете тежки храни преди тренировка, вие създавате конфликт в тялото си, основан на нуждата от много кръв в различни части на тялото. Ето защо родителите са прави, като казват на децата си да не ходят да плуват веднага след обилно хранене. Липсата на нужния приток кръв до мускулите, използвани при плуването, може да доведе до тежки схващания.
Тренирането с пълен стомах може да има твърде неприятни последици. Чувствате се подут, бавен и муден и една наистина тежка серия може да ви доведе до гадене.
Тялото разгражда храната на различни интервали. Нужни са от 2 до 6 часа, за да се изпразни стомахът напълно.Въглехидратните храни се разлагат първи, следвани от протеина и най-накрая – мазнините. Когато се събудите сутрин и не сте яли нищо 8-12 часа, тялото ви е изчерпало въглехидратите. Тъй като за синтеза на гликоген в мускулите са нужни въглехидрати, има смисъл да се закусва с храни, богати на въглехидрати, преди да отидете в залата за сутрешната си тренировка.
Едно леко ядене от плодове, плодов сок или тост може да изядете преди тренировка и тя ще ви даде енергия, без да ви забавя. Обаче закуска, съдържаща яйца, месо или сирене - всичките богати на протеин и мазнини - ще отнеме повече време за усвояване, така че по-добре не яжте такива храни преди тренировка.

Добавки-промоция


Не е хубаво също така да се яде много веднага след тренировка. Поставяте тялото си в голям стрес, когато тренирате, така че организмът ви се нуждае от време, за да се върне в нормално състояние, кръвта да напусне мускулите ви и стресът да отшуми. По този начин храносмилателната ви система ще работи както трябва, превръщайки храната в енергия и нови мускулни клетки. Изчакайте малко, а след това яжте добре балансирана храна.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13019204139709 Seconds