Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Храни - полезни или вредни
Личният ти лекар е препоръчал да закусваш с кисело мляко, защото било изключително полезно, но ти  не го обичаш. Ние пък ти препоръчваме от време на време да си позволяваш от любимите вкусотии, заклеймени несправедливо като вредни. Със сигурност ще се почувстваш по-добре. Това ще потвърди и личният ти лекар, когато прочете следното...


Пица

Какво й е полезното - намалява риска от ракови заболявания. Доказателството: Според Марио Негри от Института за фармакологични изследвания в Милано полезността й се дължи на доматеното пюре, което присъства в почти всички видове пица. То съдържа голямо количество антиоксиданти.
Фъстъчено масло
Какво му е полезното - понижава лошия холестерол. Доказателството: Съдържащото се във фъстъците растително масло притежава свойството да редуцира лошия холестерол в организма. За здраво сърце изяждай поне 100г. фъстъчени ядки седмично. По възможност заменяй от време на време кравето масло с фъстъчено.
Червено вино
Какво му е полезното - намалява риска от сърдечни заболявания. Доказателството: Чаша вино дневно понижава опасността от сърдечносъдови заболявания с 32%. От една страна, роля за това играе алкохолът в съдържанието на виното, който освобождава артериите от отложилите се по тях артериални плаки. От друга, виното съдържа и антиоксиданти, които възпрепятстват процесите на стареене.
Сирене
Какво му е полезното - предпазва от остеопороза. Доказателството: Доставя на костите необходимите дози калций и минерални вещества. По 80г. твърдо сирене на ден е гарантирана превенция срещу болестта. Меките сирена са по-мазни, но и по-вкусни.
Кафе
Какво му е полезното - предпазва от рак на черния дроб. Доказателството: Учени от Националния онкологичен център в Токио установили, че хората, които пият кафе два пъти дневно, се разболяват много по-рядко от рак на черния дроб.
Паста
Какво й е полезното - прави те щастлив. Доказателството: Диетолозите твърдят, че някои високовъглехидратни храни, каквато е пастата, стимулират отделянето на хормона на щастието серотонин.
Къри
Какво му е полезното - профилактира алцхаймер. Доказателството: Експерти открили, че куркумата (кърито) е магическа подправка, спирачка на болестта алцхаймер. Затова и в Индия, където тази подправка е широко разпространена, процентът на заболяването е най-нисък.
Шоколад
Какво му е полезното - Облекчава болезнен мензис. Доказателството: Какаото е богато на магнезий, който облекчава болезнените спазми по време на месечния цикъл.
И вредните полезни
Някои храни само са набедени за здравословни. Като например:
1. Натуралните сокове. Тези, които се продават в магазините, са пълни с консерванти и захар. По-добре си приготвяй сам плодови сокове от пресни плодове.
2. Салатите във вакуумирана опаковка. Заради дългия престой по рафтовете зеленчуците вътре губят витамините си. Затова не мързелувай, а приготви собственоръчно любимата си салата от пресни зеленчуци.
3. Пакетирания черен хляб. Той съдържа сол, захар и други добавки, които действат като консерванти. Затова предпочитай прясно изпечения черен хляб.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1377100944519 Seconds