Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Шоколад - полезен или не

Винаги се е твърдяло, че тъмните видове шоколад са по-полезни, но някои нови изследвания на диетолозите поставят под въпрос това твърдение.
В основата на новите постановки от страна на специалистите по хранене е фактът, че всеки организъм е строго индивидуален и не може да се смята, че само тъмният шоколад е полезен за всеки. Според новите заключения въобще трябва да се внимава с консумацията на шоколад, тъй като независимо от вида си, той е труден за преработване от храносмилателната система. Ако стомахът на един индивид е ленив, независимо какъв е видът на шоколада, тази храна може да причини повече вреда отколкото полза. Според диетолозите при лошо храносмилане е по-добре да се консумира млечен шоколад, тъй като млякото подпомага усвояването му. И количествата трябва да са крайно ограничени.

 

Под съмнение са подложени и ползите от шоколада като лек срещу депресия и лошо настроение. Счита се, че серотонинът в тъмния шоколад помага в подобни случаи, но медиците твърдят, че ако серотонинът в организма е във високи дози, той може да предизвика възпалителни процеси. В най-рисково положение са стомахът и червата. В такъв случай вместо успокоение, ще се стигне до тревожност, раздразнителност, превъзбуждане на нервната система. При депресираност диетолозите предлагат даже изключване на шоколада от менюто - поне за няколко дни.
Естествено е любителите на шоколада да не приемат леко новите твърдения на науката, но всеки може и сам да установи как точно му действа лакомството, стига да бъде достатъчно наблюдателен и откровен пред себе си.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21048998832703 Seconds