Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи

Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи
Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи
Rhodosorb-FARER 200 gr.
Rhodosorb-FARER 200 gr.
5.00 BGL
Купи
Шоколад - полезен или не

Винаги се е твърдяло, че тъмните видове шоколад са по-полезни, но някои нови изследвания на диетолозите поставят под въпрос това твърдение.
В основата на новите постановки от страна на специалистите по хранене е фактът, че всеки организъм е строго индивидуален и не може да се смята, че само тъмният шоколад е полезен за всеки. Според новите заключения въобще трябва да се внимава с консумацията на шоколад, тъй като независимо от вида си, той е труден за преработване от храносмилателната система. Ако стомахът на един индивид е ленив, независимо какъв е видът на шоколада, тази храна може да причини повече вреда отколкото полза. Според диетолозите при лошо храносмилане е по-добре да се консумира млечен шоколад, тъй като млякото подпомага усвояването му. И количествата трябва да са крайно ограничени.

 

Под съмнение са подложени и ползите от шоколада като лек срещу депресия и лошо настроение. Счита се, че серотонинът в тъмния шоколад помага в подобни случаи, но медиците твърдят, че ако серотонинът в организма е във високи дози, той може да предизвика възпалителни процеси. В най-рисково положение са стомахът и червата. В такъв случай вместо успокоение, ще се стигне до тревожност, раздразнителност, превъзбуждане на нервната система. При депресираност диетолозите предлагат даже изключване на шоколада от менюто - поне за няколко дни.
Естествено е любителите на шоколада да не приемат леко новите твърдения на науката, но всеки може и сам да установи как точно му действа лакомството, стига да бъде достатъчно наблюдателен и откровен пред себе си.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21736097335815 Seconds