Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Тениска EXPLODE 2013 - синя
Тениска EXPLODE 2013 - синя
15.00 BGL
Купи

Къси панталони Explode
Къси панталони Explode
32.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи
Пакет DETOX
Пакет DETOX
72.80 BGL
57.80 BGL
Спестявате: 15.00 BGL
Купи
Creatine Ethyl Ester Malate
Creatine Ethyl Ester Malate
25.00 BGL
Купи
Шоколад - полезен или не

Винаги се е твърдяло, че тъмните видове шоколад са по-полезни, но някои нови изследвания на диетолозите поставят под въпрос това твърдение.
В основата на новите постановки от страна на специалистите по хранене е фактът, че всеки организъм е строго индивидуален и не може да се смята, че само тъмният шоколад е полезен за всеки. Според новите заключения въобще трябва да се внимава с консумацията на шоколад, тъй като независимо от вида си, той е труден за преработване от храносмилателната система. Ако стомахът на един индивид е ленив, независимо какъв е видът на шоколада, тази храна може да причини повече вреда отколкото полза. Според диетолозите при лошо храносмилане е по-добре да се консумира млечен шоколад, тъй като млякото подпомага усвояването му. И количествата трябва да са крайно ограничени.

 

Под съмнение са подложени и ползите от шоколада като лек срещу депресия и лошо настроение. Счита се, че серотонинът в тъмния шоколад помага в подобни случаи, но медиците твърдят, че ако серотонинът в организма е във високи дози, той може да предизвика възпалителни процеси. В най-рисково положение са стомахът и червата. В такъв случай вместо успокоение, ще се стигне до тревожност, раздразнителност, превъзбуждане на нервната система. При депресираност диетолозите предлагат даже изключване на шоколада от менюто - поне за няколко дни.
Естествено е любителите на шоколада да не приемат леко новите твърдения на науката, но всеки може и сам да установи как точно му действа лакомството, стига да бъде достатъчно наблюдателен и откровен пред себе си.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11378192901611 Seconds