Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Ябълки

Ако си обърнал внимание на съветите ни за храненето преди тренировка, значи знаеш, че препоръчваме 20-40 г бавно усвояващи се въглехидрати с нисък гликемичен индекс заедно с протеинов шейк 30 минути преди трениране. Ябълката е чудесен въглехидрат, защото обилното съдържание на фруктоза определя нейния нисък гликемичен индекс. Черният дроб трябва първо да я преобразува в гликоза. Богатото съдържание на фибри кара организма да я усвоява още по-бавно.

 
 

Но въглехидратите и фибрите не са единствените причини, заради които трябва да консумираш ябълка преди тренировка. Според изследване от университет в Токио (Япония) полифенолите в ябълките (подобни на тези в зеления чай) увеличават силата и издръжливостта, и намаляват подкожните мазнини.

Учените тествали плъхове, като ги хранили с полифеноли от ябълки в продължение на три седмици. Измерени били подкожните мазнини, силата и мускулната умора преди и след експеримента. В изданието за 2007 на Medicine & Science in Sports & Exercise беше съобщено, че плъховете, приемали полифеноли имали с 30% по-малко мазнини, в сравнение с онези, които получавали плацебо. Причината е в това, че полифенолите повишили активността на гените, които стимулират изгарянето на мазнини. Изследователите открили също, че плъховете, приемали полифеноли показали почти двойно по-голяма мускулна сила и издръжливост от останалите. Учените предположили, че увеличената употреба на мазнини за енергия може би е позволила на плъховете да устоят на умората по-дълго време.

В друг японски университет (Сайтама) учените тествали повече от 70 мъже и жени с наднормено тегло, като им давали 600 мг ябълкови полифеноли или плацебо дневно в продължение на 12 седмици. Те измерили лошия холестерол (LDL), общия холестерол, телесната маса и коремните мазнини в началото и в края на изследването. Установено било, че субектите, приемали полифеноли изгубили значително повече мазнини в областта на корема и обща телесна маса. Освен това, те имали по-ниско ниво на общия холестерол и на LDL в сравнение с хората, приемали плацебо. За да увеличиш собствената си мускулна сила и издръжливост, също както и да се изчистиш, и намалиш нивото на холестерол, приемай 500 мг полифеноли под формата на капсула или таблетка преди закуска и вечеря. Освен това, консумирането на ябълка с протеиновия шейк преди тренировка ще достави около 200 мг полифеноли, 30 г въглехидрати с нисък гликемичен индекс, повече от 5 г фибри и около 110 калории.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13836979866028 Seconds