Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Яж, за да отслабнеш
Хранителният режим е най-важният фактор в борбата с подкожните мазнини. Целта му е свеждане до минимум на съдържанието на мазнини в тялото като същевременно трябва да запазим мускулната маса. Много често се правят грешки като например да оставяме тялото си на глад. Така организмът се стресира и задържа обменните си процеси и след това, когато му подадем храна, той я запасява в мастните ни депа като резерв за следващо гладуване. Много често се получава така, че измъчваме своя организъм. Сваляме няколко кила и след това ги възстановяваме много бързо като дори качваме допълнително. Най-важното за една диета е правилното дозиране на сложни въглехидрати, белтъчини и дори на ненаситени мастни киселини.
Сложните въглехидрати са първоизточникът на енергия на тялото. Но когато започваме диета, въглехидратите трябва да се приемат умерено и в точно определено време от деня. Това как един организъм ще обработва въглехидратите зависи от неговите обменни процеси.
При някои 1 грам въглехидрат може да се преобразува в 3 грама вода и така съществува опасността приемът на голямо количество въглехидрати да доведе до натрупване на вода в тъканите и до меко тяло. При други всяка калория от въглехидрати, която не се използва за енергия на тялото, се превръща в мастно депо. За да може нашият организъм да функционира правилно, ние се нуждаем от 100-150 г въглехидрати. Защото когато намалим въглехидратите под 100 грама, т.е. при бедната на въглехидрати диета, тялото бързо се пренастройва да изгаря мазнини. Произвеждат се много кетонови тела. Кетоновите тела са отпадъчен продукт на обмяната на мастните вещества и могат да се използват като енергиен източник от мозъка, мускулите и сърцето. Високата концентрация на кетонови тела в кръвта обаче повишава риска от заболяване на бъбреците, тъй като те се изхвърлят с урината. Затова по време на бедна на въглехидрати диета трябва да се пие много вода - по 3-4 литра на ден. А колкото повече вода пием, толкова повече вода и отпадъчни вещества изхвърляме от организма. При ниско въглехидратни диети тялото освен мазнини започва да използва като източник на енергия и протеини. Именно за да не изпадне в разграждащ (катаболен) процес, се препоръчва дневният прием на белтъчини да бъде 2.5-3 грама на килограм тегло. По този начин ние се лишаваме от подкожна мазнина, но запазваме чистата мускулна маса, тъй като тя е необходима за опорнодвигателния апарат. Мазнините също са много важни за правилното функциониране на човешкия организъм.Те участват във функциите на жлезите с вътрешна секреция и в отделянето на хормони. Мастно разтворимите витамини A, D, Е, К се усвояват благодарение на приема на мазнини.
Мазнините се делят на наситени мастни киселини от животински произход и ненаситени мастни киселини от растителен произход. За нашето тяло най-важни са сложните ненаситени мастни киселини. Една от тях е линеоловата киселина, благодарение на която обменните процеси в организма протичат правилно. Именно затова е необходимо в хранителния ни режим да присъстват пълнозърсти и зърнени култури, както и рибни изделия, богати на омега 3 мастни киселини. И ако трябва да синтезирам цялата тази информация накратко:

Добавки - отслабване


Един харанителен режим трябва да се състои от сложни въглехидрати, които ние консумирааме до обяд в около 100-150 грама на 2 приема; много белтъчна храна по около 100—200 грама на прием (това зависи килограмите на човека) и сложни ненаситени мастни киселини; прием на 3-4 литра вода на ден. Много важна за диетета е вечерята. Най-късното хранене трябва да бъде около 19.00 часа и в него трябва да преобладава белтъчната храна и зеленчуците, които са богати на фибри. Моят съвет е да се взимат витамини, минерали и соли за ежедневна употреба, тъй като за тях не могат да протичат много от важните процеси в нашия организъм. Всеки човек трябва да има култура на хранене. Трябва да се храним, за можем да живеем, а не да живеем, за да се храним. Храните, които трябва да се избягват, са: тестени изделия (от бяло брашно), прости захари, пържени и панирани изделия. Внимавайте и с плодовете - яжте не повече от 2-3 плода на ден заради фруктозата.
Един примерен ден:
Закуска: 100-150 г овесени ядки
Междинно хранене: 1 плод
Обяд: 200 г бяло пилешко месо със 100-150 г ориз
Следобяд: 1 плод
Вечеря: 150-200 г риба със зеленчуци
Там, където не можем да си вземем качествена храна, можем да си вземем заместител на храна от магазините за суплементи. Заместителят на храна се състои от висококачествен протеин, дълговерижни въглехидрати и нужните на организма витамини, минерали и ензими. А за да подпомогнем нашия организъм по-бързо да транспортира подкожната мазнина, трябва да използваме fat burner, L-Carnitine.

сп. Iron Man, Десислава Петрова
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17794394493103 Seconds