Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи

CGT
CGT
12.00 BGL
Купи

Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи
Яж без да пълнееш
Невероятният подсладител sweet & slim
Каквото и да се пише, е ясно, че няма единно мнение дали са вредни, или не. Но щом има мнения „за" и „против", то ние в повечето случаи сме склонни да смятаме, че вярно е по-лошото. Тогава излиза, че винаги ще сме предубедени към изкуствените подсладители. И може би ще сме прави. Употребата на много захар и бързи храни от американците ги направи най-дебелата нация. Те първи се стреснаха от този факт и се заеха усилено да търсят полезен подсладител, от който да не се пълнее, да няма калории, а дори да активира метаболизма на мазнините. На пръв поглед това изглежда невероятно, но невероятното бе открито и през последните години стана хит в Америка.
Беше открит най-после жадуваният от хиляди американци продукт, който да направи всичко сладко, без да се пълнее. Ще се спрем на някои от неговите предимства.
Нисъкгликемичен индекс
Отдавна е известно, че различните храни и подсладители различно повлияват нивото на инсулина. Тези, които водят до неговото увеличение, са с висок гликемичен индекс и обратно. Повишеното инсулиново ниво понижава нивото на кръвната захар като я насочва към клетките. А попадайки там, се стимулира трансформирането й в телесни мазнини. Това означава повишаване на теглото, т.е. напълняване.
Гликемичният отговор на нашето тяло към различните хранителни субстанции е различен.
Повишаване нивото на инсулина предизвикват почти всички захари и изкуствени подсладители, пасти и торти, шоколад, бял хляб, безалкохолни напитки и др. Противоположно е действието на сложните въглехидрати като например картофите и кафявия ориз.
С висок гликемичен индекс са глюкозата и глюкозните полимери, декстрозата дори и считащите се за здравословни натурални подсладители като пчелния мед и кафявата захар. Като такива те могат да доведат до напълняване, още повече, че стимулират и апетита (Американски журнал по клинично хранене, 1990). Установено е също, че захарите и храните с висок гликемичен индекс водят до увеличаване на риска от ракови заболявания („Диетична захар и рак на дебелото черво", 1997), до изчерпване на витамините от група В, до понижаване на енергията, поносимост към стрес и различни заболявания, до увеличаване загубите на магнезий чрез урината. Последното води до мускулни крампи, умора, безсъние, загуба на настроение и др.
И така, избягвайте подсладителите с висок гликемичен индекс.
Яж без да пълнееш - продължение...
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1491379737854 Seconds