Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Explode Amino Liquid 500мл
Explode Amino Liquid 500мл
27.00 BGL
Купи

Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи

Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи
L-carnitine Gel
L-carnitine Gel
12.00 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Яж без да пълнееш
Невероятният подсладител sweet & slim
Каквото и да се пише, е ясно, че няма единно мнение дали са вредни, или не. Но щом има мнения „за" и „против", то ние в повечето случаи сме склонни да смятаме, че вярно е по-лошото. Тогава излиза, че винаги ще сме предубедени към изкуствените подсладители. И може би ще сме прави. Употребата на много захар и бързи храни от американците ги направи най-дебелата нация. Те първи се стреснаха от този факт и се заеха усилено да търсят полезен подсладител, от който да не се пълнее, да няма калории, а дори да активира метаболизма на мазнините. На пръв поглед това изглежда невероятно, но невероятното бе открито и през последните години стана хит в Америка.
Беше открит най-после жадуваният от хиляди американци продукт, който да направи всичко сладко, без да се пълнее. Ще се спрем на някои от неговите предимства.
Нисъкгликемичен индекс
Отдавна е известно, че различните храни и подсладители различно повлияват нивото на инсулина. Тези, които водят до неговото увеличение, са с висок гликемичен индекс и обратно. Повишеното инсулиново ниво понижава нивото на кръвната захар като я насочва към клетките. А попадайки там, се стимулира трансформирането й в телесни мазнини. Това означава повишаване на теглото, т.е. напълняване.
Гликемичният отговор на нашето тяло към различните хранителни субстанции е различен.
Повишаване нивото на инсулина предизвикват почти всички захари и изкуствени подсладители, пасти и торти, шоколад, бял хляб, безалкохолни напитки и др. Противоположно е действието на сложните въглехидрати като например картофите и кафявия ориз.
С висок гликемичен индекс са глюкозата и глюкозните полимери, декстрозата дори и считащите се за здравословни натурални подсладители като пчелния мед и кафявата захар. Като такива те могат да доведат до напълняване, още повече, че стимулират и апетита (Американски журнал по клинично хранене, 1990). Установено е също, че захарите и храните с висок гликемичен индекс водят до увеличаване на риска от ракови заболявания („Диетична захар и рак на дебелото черво", 1997), до изчерпване на витамините от група В, до понижаване на енергията, поносимост към стрес и различни заболявания, до увеличаване загубите на магнезий чрез урината. Последното води до мускулни крампи, умора, безсъние, загуба на настроение и др.
И така, избягвайте подсладителите с висок гликемичен индекс.
Яж без да пълнееш - продължение...
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13668894767761 Seconds