Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи

Боралин- 4
Боралин- 4
28.80 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Rhodosorb-P
Rhodosorb-P
5.60 BGL
Купи
CGT
CGT
12.00 BGL
Купи
Тениска EXPLODE 2013 - сива
Тениска EXPLODE 2013 - сива
15.00 BGL
Купи
Яж и се вталявай
Знаете ли кои са най-важните продукти, за да се избавите от излишните килограми?
Меню, богато на плодове и зеленчуци, е идеално, ако искате да се избавите от излишните килограми и да поддържате оптимално тегло. В растителните продукти се съдържа огромно количество лечебни фитовещества. Според най-новите научни изследвания тези природни продукти повишават имунитета и ни защитават от болести. Те въздействат на организма на клетъчно ниво, препятстват развитието на рак, съдови заболявания, болестта на Алцхаймер и отслабването на зрението от възрастта.

Плодовете и зеленчуците съдържат фитовещества, полезни за сърцето. В авокадото например има много лютеин, който намалява риска от онкологични заболявания и защитава очите. Растителните стерини, които се съдържат в семките и орехите, подпомагат профилактиката на рака на правото черво, на гърдите и простатата. И това е само върхът на айсберга.
Все още не съществуват точни препоръки за това, колко продукти, богати на растителни съединения, трябва да употребяваме. Всички лекари-диетолози препоръчват: колкото повече, толкова по-добре. Това въобще не означава, че вие сте длъжни да станете вегетарианци. Достатъчно е да ядете всеки ден плодове, зеленчуци, бобови продукти , орехи, семки. В съчетание с растителните мазнини те ще ви помогнат без особени усилия да се избавите от излишните килограми. Защото повечето от тези продукти са нискокалорични и съдържат съвсем малко мазнини, но за сметка на това бързо утоляват глада. Освен това в тях няма консерванти, оцветители и всякакви други добавки.


Ако вие наистина сте загрижени за здравето си, трябва да следите в дневното ви меню да има достатъчно разнообразие от плодове и зеленчуци, а не само традиционните ябълки и картофи. Помнете, че само грамотното съчетаване на фитовеществата, може да защити организма от болести. Ако вие изядете за закуска розов грейпфрут , а на обяд - зеленчукова салата с авокадо, то ще получите с тази храна двоен ефект. И ето защо. В грейпфрута, а също и в миналите през термична обработка домати, се съдържа ликопен - натурално профилактично средство. А в авокадото, зелето и спанака има лютеин, който намалява риска от сърдечни заболявания.
Не забравяйте за полезните мазнини. Те са източник на енергия. Непременно включвайте в менюто си моно- и полиненаситени мазнини. Употребявайте по-малко наситени от животински произход, а също и трансмаслени киселини, които се образуват при производството на маргарин в процеса на обработката на растителните мазнини.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13975691795349 Seconds