Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Яйце

Яж само белтъка на яйцето. Това е съвет познат на всеки който консумира повече от едно яйце на ден.
Целите яйца отдавна се славят с лоша репутация. Това е така, защото се знае, че повишават нивото на холестерол и увеличават риска от сърдечни проблеми.
Но напоследък се изказват по-различни мнения.Тъй като около две трети от холестерола в кръвта се произвежда от черния дроб, не би трябвало да е изненада, че няколко скорошни  изследвания не откриват връзка между приемането на цели яйца и получаване на инфаркт или удар при здрави хора.

 

Всъщност, изследване от университета Сторс в Кънектикът разкрива, че у субекти, които поглъщат по едно яйце всеки ден в продължение на 12 седмици нивото на добър холестерол нараства вероятно заради лецитина, съдържащ се в яйчните жълтъци.

Жълтъкът съдържа и хранителни вещества като холин, омега мастни киселини и витамин Д, също както и лутеин и зеаксантин -два анти оксиданта, които предпазват зрението. Субектите, които консумират жълтъци също така са натрупали повече мускулна маса и сила, в сравнение с онези, които не консумирали жълтъци по време на програма със силово трениране. Затова, на всеки две яйца, които изяждаш се увери, че поне едното е цяло.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15506505966187 Seconds