Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

12 храни - изненади част ІІ
7. Шейкове
Тези напитки които в основата си са плодови миксове, също могат ти помогнат да отслабнеш, ако разбира  се,  към  плодовете добавени само нискокалорични и обезмаслен и съставки (обезмаслено кисело или прясно мляко). Друго важно условие е шейкът да се разбива (разклаща) колкото може по-дълго. Това е трик който   благоприятства   по-бързото и лесно изгаряне на съдържащите се в него калории после, когато го консумираш.
8. Рибни рулца
Те са нискокалорични и комбинирани със салата или пресни картофки са чудесно блюдо за обяд или вечеря. Но достойнствата им не са само в това, че намаляват сантиметри от талията. Консумацията на риба провокира повишеното производството на хормона на щастието - серотонин. А това от своя страна потиска желанието да си хапнеш нещо сладичко.
9. Дъвка
Според   изследванията на тези американски учени, 1 час дъвчене на дъвка без захар води до изгаряне на 12 ккал. За една година, с дъвчене по 1 час на ден (без да правиш нищо друго), можеш да смъкнеш 0,5 кг. Сама сметни, колко искаш да отслабнеш и колко часа на ден ще трябва да дъвчеш дъвка.
10. Супа от  пиле
Според учени от щата Пенсилвания, ако ядеш месото,  приготвено на супа (пилешката например), ти приемаш 100   ккал   по-малко,   отколкото ако   ядеш   същото   количество месо, приготвено по друг начин.
11. Пуканки
Една купа     пуканки     (непрекалено мазни) съдържат само 30 ккал и са далеч по-засищащи    и    по-полезни    от    купа чипс например.
12. Сокове
Учени от Канада направили следния експеримент: помолили група жени да закусят обилно с месо с пикантен чили сос. Оказало се, че жените се чувствали сити до обяд и не се налагало да прихапват между закуската и обяда. Според ръководителя на експеримента, лютото „кара" нервната система да „изключва" сигналите за глад. Така че, ако можеш да ядеш люто, не го пести като подправка за ястията си.
 
 
 
И 5 така наречени „диетични храни", от които се пълнее
1. Маруля
Този зеленчук се пръска щедро с пестициди, които пречат на „отслабващите" вещества в него да си вършат работата, когато попаднат в организма. А това в най-добрия случай означава трудно отслабване.
2. Диетичните газирани напитки
Учени от Шефилд стигнали до избода, че жени, които пият газирани напитки с изкуствен подсладител, на следващия ден ядат много повече от онези, които пият безалкохолни с истинска захар. Хората си мислят, че щом нещо е диетично, то спокойно можеш да прекаляваш с него. Да, ама не!
3. Ниско маслени бисквити
Обезмаслената храна не винаги е диетична, както повечето хора си мислят. За да компенсират вкусовите качества на обезмаслените бисквити, производителите ги приготвят с повече захар. Което означава, че количеството на калориите в тях си остава същото, каквото е и ако не са обезмаслени.
4. Топено сирене на триъгълничета
От този вид сирене има и нискомаслено, но то се среща рядко. Преглеждай много внимателно етикетчетата върху кутийките със сиренцата, защото някои от тях съдържат повече от 50% мазнини ...
5. Плодови сокове
Те са изключително здравословни, но в никакъв случай диетични. В 1 чаша плодов сок се съдържат цели 100 ккал. Проучванията сочат, че когато организмът преработва калориите, поети през деня и праща сигнали за още храна, той не „брои" колко от тези калории са поети от здравословни напитки и колко от нездравословни храни. Така че, ако си решила да отслабваш с плодови сокове – внимавай!
 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20069098472595 Seconds