Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Аланин
Когато става дума за аминокиселината аланин, физиолозите имат предвид направо "глюкозноаланиновия цикъл”. В кондензирания си вариант, глюкозноаланиновият цикъл се характеризира с два важни етапа:
1. Аминогрупата на левцина се използва за получаване на аланин.
2. Левцинът, останал вече без амино група /кетоацид на левцина/, изгаря в мускула като произвежда енергия. Полученият аланин преминава в черния дроб, където се преработва и произвежда глюкоза, чрез така наречения процес на глюконеогенеза. В резултат на това левцинът се оксидира в мускула, като произвежда енергия, а аланинът, след като се е превърнал в глюкоза в черния дроб, може да се използва като източник на гориво в мускулната тъкан.
Трябва да отбележим, че в гликозноаланиновия цикъл важна роля играят и другите две аминокиселини с разклонена верига – изолевцина и левцина. Най-напред, те се окисляват в мускула, като се използват за енергия под формата на аденозин трифосфат /АТФ/. Те играят и важна роля за задържане на азота в мускула, като по този начин запазват неговото жизнено важно анаболно състояние.Когато организмът преживява физиологичен стрес, причинен от продължителни физически упражнения или дори от ограничения, свързани с диетата, той се стреми да попълни изразходваните хранителни запаси. Основният път, по който организмът се насочва, към това, е да ползва аминокиселините в мускула. По този начин, всъщност, организмът сам изразходва аминокиселините с разклонена верига в собствените си мускули. В последствие, той използва част от тях за гориво, а друга част за получаване на аланин. Аланинът след това се транспортира към черния дроб и се превръща в гликоза. Получената гликоза се връща отново в мускулите и останалата телесна тъкан, за да се използва като гориво. Когато се говори за изграждане на мускулна маса, може да се изброят много други аминокиселини преди аланина. Истината е, че аланинът представлява най-добре пазената тайна в областта на добавките? Сигурно е обаче, че той е най-силно подценяван по отношение на способността си да произвежда анаболен ефект от най-различен характер.
Прилагането на аланинови добавки е логично
Когато разглеждаме описания във въведението процес, би било разумно да разгледаме по-подробно добавянето на аминокиселини в нашата работа. Добре би било да разгледаме и добавянето на аланин. Доказано е чрез редица изследвания, че аланинът спомага за поддържане на нивото на глюкозата в кръвта. Друга важна характеристика на аланина е, че в комбинация с глутамин, той произвежда дипептиден аналил-глутамин, силна съставка, необходима за растежа на мускула. Освен това анил-глутаминът води до ускоряване на синтезата на мускулен протеин в черния дроб и в костната система.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.23079395294189 Seconds