Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Аминокиселини - особености при приема им

Хранителните тайни на Милош Шарчев
Един от честите въпроси е как да се вземат аминокиселините - заедно или поотделно? Разделянето на приема им е за предпочитане, но не е практично за билдери, които дневно вземат по няколко суплемента. Ако става въпрос за удобство, вземайте аминокиселините заедно на празен стомах с много вода. За да извлекат максималното от тях, мнозина вземат поотделно всички аминокиселини, които може да си съперничат една с друга или с други суплементи.

Удачен пример за това е тирозинът, много полезен за качване на енергията и контролиране на апетита. Той трябва да се взема отделно сам или пък с други термогенетици, но не и с други аминокиселини. Същото се отнася и за левцина. Той е най-анаболната от всички аминокиселини с разклонена верига (BCAA's), така че за да оптимизирате усвояването му, трябва да го вземате сам или само с други аминокиселини.

Друга аминокиселина, която е най-добре да се взема сама, е карнозинът - дипептид, който повишава силата. Той обаче нахлува в кръвообращението по същия начин, както и дипептидите от суроватъчния протеин, така че двата суплемента се „състезават" за усвояването си. За да избегнете прахосването на този ценен суплемент, вземайте карнозина и суроватъчния хидролизат през час или повече време един от друг.
Суплементи, които си съперничат за един и същи рецептор или място, също трябва да се вземат отделно. Освен с тирозина, аминокиселините с разклонена верига (BCAA's) се „състезават" и с dl-фенилаланина (друга аминокиселина) за навлизане в мозъчната циркулация. Ако приемете прекалено много BCAA's от капсули или от суроватъчен протеин, ще загубите повечето от плюсовете на аминокиселините. Преработените въглехидрати правят същото чрез повишаване на инсулина. Затова ако главната ви цел е увеличаването на енергията, избягвайте приема на BCAAs, тирозин и dl-фенилаланин заедно или с въглехидрати.
Някои сходни аминокиселини също често се състезават за нахлуване в мускулните клетки. По тази причина някои билдери предпочитат в конкретно време от деня да вземат глутамина отделно - особено сутрин или между храненията. Иначе той подпомага клетките на стомаха повече, отколкото мускулните - от това също има полза, въпреки че не така директна.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.28476786613464 Seconds