Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Аминокиселини - L-орнитин и L-аргинин
L-орнитин и L-аргинин - мускулните аминокиселини
Въведение
Трудно, дори и невъзможно, би било да се опише ползата от L-орнитина за растежа на мускула без да направим анализ и на L-аргинина. Тези две аминокиселини действат заедно като истински “приятели”, тъй като и двете служат за растежа и развитието на мускулите. Те (L-орнитинът и L-аргининът) стимулират отделянето на растежен хормон и на инсулин. Човешкият растежен хормон е силен анаболен хормон, който засилва растежа на телесните клетки и директно влияе на мускулния растеж! Трябва да отбележим, че L-орнитинът повишава серумните нива три пъти повече от L-аргинина.
Моля, отбележете също, че това е доказано от изследвания, при които е използвано инжектиране. По-новите изследвания /където изследваните лица приемат и двете аминокиселин и орално/ разкриват повишаване на нивата серумния хормон до 400%!
Двама “приятели” с еднакви отговорности
1. L-орнитинът и L-аргининът имат огромно въздействие върху обмяната на мазнините и водят до съществено спадане на нивото на мастните запаси в организма.
2. Вкарването на тези аминокиселини може да повиши способността на организма да устоява на болести и инфекции.3. Тези две аминокиселини могат да се окажат полезни и при лекуване на остеопорозата , тъй като при възрастните хора предпазват костите от изтъняване и мускулната тъкан от намаляване. Аминокиселините, които изграждат мускула, са известни още и със способността си да увеличават задържането на азот.
4. Те засилват детоксикацията на амоняка, която е отровна за живите клетки.
5. И двете аминокиселини допринасят за засилване на чернодробните функции и се използват като лекарство при чернодробни заболявания.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.30139803886414 Seconds