Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Аминокиселини
Белтъчините са жизненонеобходими на хората и на всички животни. Всъщност обаче са нужни не самите белтъчини, а аминокиселините, от които те се състоят. Ако някоя аминокиселина е в недостатъчно количество или липсва, действието на всички останали пропорционално намалява.
Аминокиселините, които заедно с азота образуват хиляди различни белтъчини, не са единствените им елементи, но са крайният резултат от разграждането им.
Широко известни са двадесет и три аминокиселини. Осем от тях се наричат основни. За разлика от останалите, те не могат да се произвеждат от организма и трябва да се получават от храни или добавки. Още една, девета аминокиселина - хистидин - се смята за основна само за бебетата и децата.
За да може организмът ефективно да използва и синтезира белтъчини, трябва да разполага с всички незаменими аминокиселини в подходящо съотношение. Дори и само временното отсъствие на една-единствена от тези аминокиселини може да окаже неблагоприятно въздействие върху протеиновия синтез. Ако която и да е основна аминокиселина е в недостатъчно количество или липсва, действието на всички останали съответно се нарушава.
 
 
 
Левцин
Изолевцин
Валин
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25099015235901 Seconds