Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Аргинин
Аргининът и мъжа
Аргининът е аминокиселина с важно действие за целия организъм.
Ако искате да се проявите като майстор в секса, вашата здравословна добавка е аргининът. Той ще ви помогне за продължителното задържане и усилване на ерекцията. Подобрява краво снабдяването на пениса. Но все пак секс маратонът няма да е многочасов. Ефектът му не е чак толкова дълготраен. Приемайте го 45 мин. преди половия акт. Аргининът повишава броя на сперматозоидите. До 80% от семенната течност може да се състои от аргинин. Затова се използва при лечението на безплодие при мъжете.
Научни изследвания показват, че половото съзряване се забавя при недостиг на ангинин.
Въпреки че аргининът е неесенциална аминокиселина и се произвежда в организма, при новородените не се възобновява толкова бързо според изискванията на организма. Затова при тях се счита за жизнено важна.Аргининът и здравето
Аргининът подобрява имунитета, има стимулиращо действие върху тимуса, където се съхраняват борещите се с болестите Т-лимфоцити. Аргининът може да повиши броя им и даже да предизвика производство на естествени клетки-убийци, които да защитят организма от рак (Ъ. Миндъл, 1985).
Аргининът е съставка на колагена и подпомага изграждането на нови костни и сухожилни клетки. Затова се използва при лечението на артрити, съединителна тъкан, кожата (Д. Балч, 2000).
Аргининът е необходим за нормалното функциониране на хипофизата. Заедно с орнитина и други аминокиселини спомага за синтеза и отделянето на соматотропния хормон (хормона на растежа). Така че е полезен за подрастващи, изоставащи в ръстовото си развитие. След операции води до намаляване загубите на азот.
Аргининът и фитнеса
Аргининът е важен за метаболизма на мускулите. Помага за поддържането на азотния баланс. Намалената загуба на азот е важна за мускулното изграждане. В случай че количествата азот са прекалено големи, аргининът предпазва от токсикация като подпомага азотния излишък да се изхвърли от организма. Помага в производството на анаболния хормон инсулин.
Освен че е важен за повишаването на мускулната маса, аргининът спомага за намаляването на излишната подкожна мазнина. Заедно с L-орнитинът може да стимулира отслабването. Има ободряващ ефект.
Аргининът е отличен вазодилататор и има подчертано възстановително действие след тренировка. При физическа травма повишеният прием води до по-бързо възстановяване.
Дозировка
В SNC (Център за спортни храни) за първи път бе изпробван в различни количества от Валентин Петков. Беше установено, че количествата от 3-4 г действат много добре върху възстановяването на мускулите и организма като цяло. Количествата над 6-7 г водеха до образуване на червени петна по кожата, което ни показа, че предозирането не е полезно. Един от показателите за редовно предозиране е надебеляване и загрубяване на кожата. Добрата новина е, че процесът е обратим след намаляване на приема.
Консултантите на SNC, работещи в Министерството на здравеопазването, ни препоръчваха дневни дози от 500 до 800 мг. Становището ни е, че дневната доза трябва да е 2000 мг. По литературни данни, които открихме, дози от 20-30 г дневно може да причинят увеличаване на ставите и деформация на костите. При деца свръхдозите могат да причинят гигантизъм.
Кога да не се използва?
Аргининът като добавка или храни, богати на аргинин, са противопоказни при херпес. Също и при шизофрения.
Кога да се приема?
След тридесетгодишна възраст хипофизата почти престава да го отделя. Затова приемът му след тази възраст е добре дошъл. Произвежда се в таблетки, капсули или прахообразен вид като приемът му трябва да е на гладно с вода или друга небелтъчна напитка. При трениращи препоръчваме приема му 1 час преди тренировка. За възстановяване след тежка тренировка може да се приеме непосредствено след нея.
При нетрениращи, с цел здравословен ефект, приемайте аргинина непосредствено преди лягане.
Естествени източници на аргинин са: кафявия ориз, ядките, овесените и пшеничните зародиши, месото, орехите, млечните продукти и всички богати на белтъчини храни
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.56041216850281 Seconds