Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:



Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход





Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Аргинин
Тази аминокиселина е необходима за нормалното функциониране на хипофизата. Заедно с орнитина, фенилаланина и другите неврохимически вещества той е необходим за синтеза и отделянето на хормона на растежа от хипофизата.
Природолечителите често го препоръчват като добавка на мъжете, които имат проблем с продължителното задържане на ерекцията. Той подобрява кръвоснабдяването на пениса и усилва ерекцията. За съжаление, не действа на всички мъже и ефектът му е краткотраен, но за най-добър резултат трябва да се вземе около 45 минути преди акта. Аргининът повишава също броя на сперматозоидите (до 80% от семенната течност може да се състои от тази съставка на белтъчините) и лекува мъжкото безплодие. Освен това подобрява имунитета, като стимулира тимуса, където Т-клетките (Т-лимфоцитите), които се борят срещу болестите, се съхраняват, докато станат необходими. Проучванията показват, че аргининът може да повиши броя на Т-клетките и дори да предизвика производство на естествени клетки-убийци, които да защитят организма от рак.



Полезно действие:
Увеличава броя на сперматозоидите и подобрява сексуалните успехи на мъжете.
Подпомага имунната реакция и заздравяването на рани.
Способства за метаболизирането на мазнините, натрупани в тялото, и тонизира мускулната тъкан.
Способства за физическа и умствена бодрост.

Най-добрите естествени източници:
Ядки, пуканки, рожкови, желирани десерти, шоколад, кафяв ориз, овесени ядки, стафиди, слънчогледово семе, сусам, пълнозърнест хляб, всички богати на белтъчини храни.

Указания за добавките:
L-аргининът се продава на капсули и трябва да се взема на гладно, със сок или вода (без белтъчини). За укрепване на имунитета и физическа и умствена бодрост вземайте 2 капсули (2000 мг) непосредствено преди лягане. За тонус на мускулите вземайте 2 капсули (2000 мг) един час преди усилена тренировка. За подобряване на резултатите в секса вземайте 3-6 капсули (3000-6000 мг) L-аргинин 45 минути преди акта.

ВНИМАНИЕ: Не давайте на деца и подрастващи (може да причини гигантизъм) или на страдащи от шизофрения. Добавките на аргинин и богатите на него храни са противопоказни при херпес. Дози над 20-30 г дневно не се препоръчват. (Могат да причинят увеличение на ставите и деформиране на костите.)

Лични съвети и бележки:
Аргининът е необходим след тридесетгодишна възраст, защото хипофизата почти престава да го отделя.
Ако забележите задебеляване или загрубяване на кожата, значи вземате прекалено много аргинин. Няколко седмици на много високи дози могат да дадат такова странично действие, но то е обратимо. Просто намалете приема.
Всяка физическа травма повишава нуждата ви от аргинин в храната.
L-аргининът, вземан заедно с L-орнитин, може да стимулира отслабването.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19298791885376 Seconds