Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Аспарагин
Аминокиселината аспарагин е била изолирана от сок от аспержи (английски Аспержи) през 1806 г. от френския химик Louis-Nicolas Vokleno, откъдето произлиза и нейното име. Аспарагин е една от 20-те най-чести природни аминокиселини на Земята. Тя  е неесенциална аминокиселина, което означава, че е произведена от други аминокиселини в черния дроб, не е наложително да се набавя директно чрез режим на хранене или баласирана диета.


Аспарагин е свързана помежду си с друга аминокиселина - аспартова киселина. Ниските нива на аспаргин могат да индикират слаб метаболизъм или синтез на аспартова киселина, която може да доведе до невъзможност да се синтезира и отделя урея, която е основният продукт  на отпадъци от храната. Невъзможността да се отделя урея, може да доведе до "строеж" на азото-съдържащи токсични метаболити, което може да доведе до объркване, главоболие, депресия, раздразнителност, или, в изключителни случаи, психоза.
Недостатък на неесенциална аминокиселина, може и да не възникне с една добре балансирана диета. Защото приемането на подходящи храни, ще даде възможност на организма да функционира нормално и да произвежда достатъчно количество аминокиселини.

Добавки-промоция

Аспарагин е важен за метаболизма на амоняк в тялото, който се счита за токсичен в организма.
Достатъчните количества аспарагин в тялото поддържат баланса на централната нервна система. В черния дроб, една важна функция на аспарагин е в насърчаването на процеса, чрез който някои аминокиселини са преобразуват в друга форма. Аспарагин може да се намери в големи количества в месото и месните продукти. Една от най-важните функции, които аспарагин извършва в човешкото тяло е способността да се трансформират една аминокиселина от един вид в друг вид.
Не е необходимо спазване на определена диета за набавянето на аспарагин в тялото, тъй като аминокиселините нямат дефицит в организма. Като се синтезира лесно от организма и не е необходимо да бъде приета с храната - тя е една от несъществените аминокиселини в човешкото тяло. Диетичните изисквания за аспарагин, са изпълнени от храни като някои млечни продукти, меса като говеждо и птиче месо, яйца, и протеинови добавки, свързани с тази конкретна аминокиселина. Най-голям източник за тази аминокиселина е да се намери в бозайници източници на протеин. Нормално количество аспарагин в протеинови храни, се подлага на разграждане на базата по време на подготвителния процес на храни - по време на приготвяне, съхранение.
Съществува ограничена информация относно употребата на аспарагин за нуждите на човешкото тяло и няколко от метаболитните функции трябва да бъдат проучени. По отношение на физическото и психическо здраве, има индикации, че наличието или отсъствието на достатъчно аспарагин може да бъде от медицинско значение в някои случаи.
Аспарагин е важен за някои специфични процеси, засягащи централната нервна система и аминокиселините могат да бъдат от значителна употреба в поддръжката, правилното функциониране, както и цялостния химичен баланс в тъканите, съставящи човешкия мозък. Помага на организма в поддържането на душевно равновесие.
Аспарагин се използва също и във физически процеси на организма. Тази аминокиселина е отговорна за големи аминокиселинни преобразувания и всички свързани биохимични процеси, възникващи в рамките на черния дроб. Активиране на метаболитните пътища, по време на превръщането на аспарагин обратно към аспартова киселина е вероятно тази агенция на биохимичното значение. Този процес генерира метаболитна енергия за поддръжката на такива важни процеси в човешкото тяло. Аспарагин допълнително е една от основните химически прекурсори и посредник, участващи в синтеза на РНК, ДНК, енергийното съединение, наречено ATP. Останалите биохимични процеси, които включват аспарагин включва характеристики и функциониране на анти-органи, био-химично превръщане на аспартат за поддържане на клетъчната функциониране и дейност, за сглобяване на колаген и ензимна активност.
Възможната доза или прием на всички нива на неесенциални аминокиселини не е клинично определена, тъй като рядко се среща недостиг в тялото на този клас аминокиселини.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21463894844055 Seconds