Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Билки и природни лекове - част ІІ
Ехинацея (Echinacea)
Тази билка предпазва здравите клетки от вирусни и бактериални атаки, като стимулира имунната система като цяло и в частност Т-клетките, които се справят с патогните и токсините. Подобрява състоянието при настинки и грипове и ускорява оздравяването.
Ефедра (Ephedra)
Известна в Китай като ма-хуан, тази билка се използва при астма, настинки и други дихателни заболявания. Ефедрата съдържа ефедрин и псевдоефедрин - два алкалоида, които са включени в много лекарствени препарати срещу настинка и алергия. Тя ускорява обмяната на веществата и затова участва в някои билкови средства за отслабване.
Внимание: Ако се взема в много големи количества, ма-хуан действа като амфетамин - причинява ускорен пулс и опасно повишаване на кръвното налягане. Категорично не бива да се взема от хора със сърдечни заболявания.
 

Хвойна (плодове) (Juniperus oxycedrus)
Често се използва като тоник за стомаха, подобрява апетита и храносмилането, добър диуретик, дезинфекцира пикочните пътища.
Внимание: Прекомерна употреба на плодовете или на приготвените от тях напитки може да причини халюцинации.
Кава-кава (Piper methysticum)
Това растение, отглеждано в Полинезия и островите в Южно море има леко хипнотични свойства. То подпомага релаксацията, стимулира леко гениталната област и в малки количества може да причини лека еуфория. Билколечителите го използват традиционно за лечение на нервността и безсънието. С мекото си диуретично действие помага срещу задържането на вода и облекчава мускулните спазми.
Внимание: Продължителната му употреба може да увреди черния дроб.
Сладник (Glydrrhiza glabra)
Възстановява мембраните и тъканите, балансира хормоните, стимулира чревната секреция и дихателната система, има разхлабително действие.
Внимание: Възможни странични ефекти са високо кръвно налягане и сърдечна аритмия. Освен това сладникът може да причини задържане на вода и трябва да се избягва от жените, страдащи от ПМС. (Американският сладник, който се използва в сладкарските изделия, е синтетичен аромат и няма тези потенциални странични ефекти - но е лишен, разбира се, и от полезните качества)
Масло от едроцветна пупалка (Oenothera biennis)
Като хранителна добавка маслото от едноцветна пупалка понижава холестерола в кръвта и кръвното налягане, помага за намаляване на теглото, облекчава предменструалните болки, лекува екзема и леки случаи на ревматизъм, забавя развитието на множествената склероза, помага на хиперактивни деца, лекува акне (в комбинация с цинк) и прави по-здрави ноктите.
Активната съставка в маслото от едроцветна пупалка е гама-линолеовата киселина, от която организмът се нуждае за образуването на хормоноподобните вещества простагландини, които са много важни за здравето. Иначе казано, недостигът на първите може да наруши производството на вторите и това да се отрази зле на физическото ви състояние.
Магданоз (семена и листа) (Petroselinum crispum)
Диуретик и стимулатор за стомаха, магданозът се използва в медицината срещу кашлица, астма, аменорея, дисменорея и конюнктивит.

Билки и природни лекове - част І
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.24817109107971 Seconds