Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Билки и природни лекове
Какво трябва да знаете за природните лекове
Това, че билките имат естествен произход, не означава, че можете да ги използвате, както ви хрумне. Преди да изпробвате някакво лекарствено растение, запознайте се добре с действието му, с начина на приготвяне и вземане и какви особености и странични ефекти при такава.
Никога не вземайте природен лек, или билки без да познавате как действа, как се приготвя и взема, какви правила трябва да се спазват и какви странични ефекти може да има!
По правило от билковите лекове рядко се получават медицински проблеми, но все пак има опасност от алергична или токсична реакция.
Важно: Ако вземате някакви лекарства или имате какъвто и да е медицински проблем, добре е да се посъветвате с лекар, познаващ взаимодействията между билките и лекарствата и потенциално опасните странични ефекти.
 
 
 
Анасон (семе) (Pimpinetta anisum)
Естествен диуретик, който също така стимулира стомаха и често се използва срещу газове. В някои домашни лекове се прилага срещу суха кашлица.
Клинавиче (Astragalus)
Тази билка помага срещу умора и намалява честотата на настинките. Тя укрепва имунната система, повишава устойчивостта на вирусни и бактериални инфекции и ускорява оздравяването. Възможно е също да предотвратява разпространението на раковите клетки в здрава тъкан. Най-добре действа заедно с цинк и витамините А и С,
Внимание: Ако сте на химиотерапия, не вземайте клинавиче - и каквото и да е друго лекарство - без да се посъветвате с лекаря си.
Босилек (Ocimum basilicums)
Босилекът е растение, което може да се използва като лапа за извличане на отрови от кожата. Често се прилага при ужилване от пчели и за почистване на подкожни пъпки.
Cimicifuga racemosa (вид ресник, черен кохош, черен корен)
Използва се за предизвикване на менструация, облекчаване на спазмите по време на менструацията, за предизвикване на контракции и за улесняване на раждането. Прилага се също за лечение на упорита кашлица и за намаляване на отока и болезнеността при ревматизъм. В съчетание с превара, ранилист, пасифлора и валериана действа като естествено успокояващо средство.
Внимание: Не използвайте по време на бременност до започването на раждането, и то само под лекарско наблюдение. Голяма доза може да причини симптоми на отравяне.
Пресечка (Cnikus benedictus)
Често се използва за стимулиране на апетита и за лечеше на храносмилателни проблеми. Понижава високата температура и отпушва дихателните пътища.
Внимание: Във високи дози може да причини изгаряне на устата и гърлото, както и диария.
Лайка (Matricaria chamomilla)
Има противно спазматични и стимулиращи стомаха свойства. Обикновено се взема вътрешно при мигрени, стомашни спазми и тревожност. Външно се използва за лечение на рани, кожни язви и конюнктивит.
Внимание: Може да причини остра алергична реакция, включително и фатален шок, у страдащи от сенна хрема, както и у чувствителните към растения от родовете Ambrosia и Aster (от сем. сложноцветни).
Черен оман (Symphytum officinale)
Под формата на чай черният оман облекчава стомашни проблеми, кашлица, диария, артритни болки, чернодробни и жлъчни проблеми.
Внимание: Възможен страничен ефект от употребата на тази билка е намаляване на усвояването на желязото и витамин В12.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19671106338501 Seconds