Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Витамин В8 (инозитол)
Инозитол (В8) е водоразтворим витамин, принадлежи към група В и има липотропно действие.
Въпреки спецификата на действието на този витамин в човешкото тяло, остава мистерия, експерименти, проведени върху животни, са довели до определяне на това съединение като необходим фактор за нормален растеж и оцеляване на организмите.
Големи количества на съединението, инозитол може да се намери в скелетната мускулатура и миокарда, в органи като бели дробове, черен дроб и мозъка, в кръвта, в урината. Мляко и млечни продукти, в яйцата.


Реалната метаболитна роля на съединението, инозитол в тези тъкани и други видове тъкани, все още е загадка. Заедно с холина образува лецитин. Подобно на холина, играе важна роля за подхранването на мозъчните клетки. Метаболизира мазнините и холестерола. Вероятността за практическо приложение на инозитол се вижда от резултатите, получени от някои клинични изследвания, проведени върху функционирането на инозитол в човешкото тяло.  
Потенциалът за използване на инозитол като добавка срещу някои форми на рак на засегнатите тъкани също е призната от клинични изследователи.

Добавки-промоция

По време на изследване проведено с животни, приложили интравенозни инжекции от инозитол, което довело до подтискане на растежа на тумора в лабораторни мишки.
Способността на черния дроб да се противопостави на проникване на мастни депозити и да се възстанови от натрупаните токсини показва, че се подобрява чрез дози от инозитол. При тестовете се наблюдава че лецитин е  основният източник на инозитол, използван по време на експериментите. Поради тази причина някои изследователи предполагат, че също така съдържа лецитин и холин и други съединения, в резултат на които се намалява холестерола.
Добри хранителни източници на витамина инозитол може да включва съединения като лецитин, храни, като маята, всички видове меса, различни видове ядки, всички видове плодове и зеленчуци, както цели зърна.  
Полезно действие:
Понижава холестерола;
Прави косата здрава и предотвратява окапването й;
Предпазва от екзема;
Способства за преразпределението на мазнините в организма;
Има успокояващо действие.
Заболявания при недостиг: екзема.
Подобно на холина, шест капсули соев лецитин съдържат по около 244 мг инозитол и холин.
Предлага се под формата на лецитинови прахове, които се смесват добре с течности. Повечето добавки В комплекс съдържат по около 100 мг холин и инозитол.
Най-често дневната доза е между 250 и 500 мг.
Токсичност и сиптоми за превищаване на дозата: Не са известни токсични ефекти.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21889400482178 Seconds