Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Витамин B1 (тиамин)
Витамин B1 или както е по- известен като тиамин е водоразтворим витамин, който е от основно значение за хората. Както при всички витамини от групата В, излишното количество се изхвърля, а не се съхранява в тялото. Тъй като са синергични, витамините от групата В са по-мощни заедно, отколкото поотделно. В1, В2 и В6 трябва да са балансирани (например по 50 мг от всеки), за да действат най-успешно.


Тиаминът помага на тялото да конвертира кръвната захар в енергия, съществен е за нервната и сърдечно- съдовата система.  Тиаминът подпомага растежа, разгражда въглехидратите и подобрява умственото състояние. Поддържа нормалното функциониране на нервната система, мускулите и сърцето. За трениращите тиаминът е изключително важен, тъй като той превръща въглехидратите в глюкоза. Ако в тялото има недостиг на Витамин В1 поетите въглехидрати се превръщат не в енергия, а в мазнини. Приемът на Витамин B1 е важно както за мъжете така и за жените. Приемът на една дама трябва да е около 1 грам на ден, а за мъжете 1.5 грама. Най- добрите източници на Витамин B1 са бирената мая и черния дроб. Също добри източници на тиамин са свинско, пълнозърнести продукти, соя, кълнове, боб, трици, фъстъци и корнфлейкс.

Добавки-промоция


Полезни съвети за приема на Витамин B1:
Ако пушите, пиете или ядете много захар, имате повишена нужда от витамин В1.
Ако жената е бременна, кърми или взема противозачатъчни хапчета, има повишена нужда от този витамин. Ако имате навика да вземате антиацид след вечеря, губите тиамина, идващ от поетата храна.
При всички стресови ситуации - болест, тревожност, травма, постоперативно състояние - трябва да се увеличи приемът на В комплекс, в който се съдържа и тиамин.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22037506103516 Seconds