Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи

Explode Amino Liquid 500мл
Explode Amino Liquid 500мл
27.00 BGL
Купи

Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Reload
Reload
45.00 BGL
Купи
Витамин B1 (тиамин)
Витамин B1 или както е по- известен като тиамин е водоразтворим витамин, който е от основно значение за хората. Както при всички витамини от групата В, излишното количество се изхвърля, а не се съхранява в тялото. Тъй като са синергични, витамините от групата В са по-мощни заедно, отколкото поотделно. В1, В2 и В6 трябва да са балансирани (например по 50 мг от всеки), за да действат най-успешно.


Тиаминът помага на тялото да конвертира кръвната захар в енергия, съществен е за нервната и сърдечно- съдовата система.  Тиаминът подпомага растежа, разгражда въглехидратите и подобрява умственото състояние. Поддържа нормалното функциониране на нервната система, мускулите и сърцето. За трениращите тиаминът е изключително важен, тъй като той превръща въглехидратите в глюкоза. Ако в тялото има недостиг на Витамин В1 поетите въглехидрати се превръщат не в енергия, а в мазнини. Приемът на Витамин B1 е важно както за мъжете така и за жените. Приемът на една дама трябва да е около 1 грам на ден, а за мъжете 1.5 грама. Най- добрите източници на Витамин B1 са бирената мая и черния дроб. Също добри източници на тиамин са свинско, пълнозърнести продукти, соя, кълнове, боб, трици, фъстъци и корнфлейкс.

Добавки-промоция


Полезни съвети за приема на Витамин B1:
Ако пушите, пиете или ядете много захар, имате повишена нужда от витамин В1.
Ако жената е бременна, кърми или взема противозачатъчни хапчета, има повишена нужда от този витамин. Ако имате навика да вземате антиацид след вечеря, губите тиамина, идващ от поетата храна.
При всички стресови ситуации - болест, тревожност, травма, постоперативно състояние - трябва да се увеличи приемът на В комплекс, в който се съдържа и тиамин.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.24645304679871 Seconds