Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Витамин B2 (рибофлавин)
Както повечето научни открития, Витамин B2 е бил открит съвсем случайно. През 20- те и 30- те години на миналия век учените се опитвали да открият, кой е този жълт ензим отделян при метаболизма. Е, няколко десетилетия по- късно вече е ясно, че това е рибофлавин. Витамин B2 или рибофлавин работи заедно с останалите витамини от B групата, за да осигури на тялото необходимата енергия.


Това става чрез разграждането на въглехидратите, мазнините и протеина. Ползите от Витамин B2 са много. Рибофлавинът намалява главоболието и увеличава нивото на желязото в организма. С това си свойство той е много полезен при хора страдащи от недостиг на желязо. За разлика от тиамина, рибофлавинът не се разрушава от топлина, окисление и киселина, но лесно разрушава от светлината. Витамин B2 облекчава умората на очите, осигурява здрава кожа, нокти и коса.

Добавки-промоция

Недостигът на Витамин B2 може да бъде много лесно разпознат. Кожата губи мекотата си и става суха на допир. Арибофлавиноза е заболяване предизвикано от недостиг на рибофлавин. При често срещаното заболяване на очите наречено "перде" приемът на рибофлавин е задължителен. Най- добрите източници на рибофлавин са мляко, черен дроб, бъбреци, сирене, риба, яйца, фасул, кисело мляко и зелени зеленчуци. Този витамин действа най- добре в комбинация с Витамин B6, Ниацин и Витамин C.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21175003051758 Seconds