Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Витамин B3 (ниацин, никотинамид)
Витамин B 3 или (ниацин, ниацианамид, никотинамид, никотинова киселина)
Витамин B 3 е водоразтворим, принадлежи към витамините от  група В. Организмът може сам да си произвежда ниацин, използвайки аминокиселината триптофан.
Витамин B 3  играе важна роля в производството на енергия, биологичното окисление, както и в метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати. Подпомага нормалното функциониране на нервната система, храносмилателните органи, кожата. Необходим е за синтеза на някои хормони (като тестостерон, естроген и инсулин).Необходим за доброто състояние на имунната система и функционирането на мозъка. Това е един от малкото витамини, които са относително стабилни и дори при готвене и съхранение, не  губи от качествата си.
Полезно действие:
Понижава холестерола и триглицеридите. Помага за метаболизирането на мазнините и способства за доброто състояние на храносмилателната система. Помага при нарушения във функционирането й. Предотвратява и облекчава мигренозни главоболия. Подобрява оросяването и понижава високото кръвно налягане. Повишава енергията, като спомага за оползотворяване на храната. Помага за излекуването на афти, а често и при лош дъх.

Добавки-промоция

Храни- източници на витамин В 3:
Риба, крехко месо, пълнозърнести храни, бирена мая, черен дроб, пшенични зародиши, яйца, печени фъстъци, бяло пилешко месо, авокадо, фурми, смокини, сини сливи.
Големите количества ниацин може да възпрепятстват контрола на уреята и да доведат до пристъп на подагра у предразположените към тази болест.
Високото ниво на ниацина може да попречи и на способността на организма да се справя със захарта и да влоши глюкозния контрол в гранични случаи на диабет, предизвиквайки пълно развитие на заболяването. Възможно е също да причини аномалии в черния дроб.
Като се изключат възможните странични ефекти като зачервяване и сърбеж при дози над 100 мг, ниацинът не се смята за токсичен.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19666910171509 Seconds