Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Витамин P
Витамини от група P (биофлавоноиди). Витамин на пропускливостта. Различни по своя химичен състав вещества, обладаващи с общи свойства (рутин, цитрин, хеспердин, катехин). Съдържа се най-вече в лимоните, портокалите, чушките, шипките, черното френско грозде. Явява се като фактор за поддържане на непропускливостта на кръвоносните съдове и предпазва от капилярни кръвотечения. Витамин P е спътник на аскорбиновата киселина в растителното царство и само в нейно присъствие се отбелязва положителен резултат от действието на цитрина.Действието му в организма не е изяснено. Допуска се, че недоимъкът на витамин Р играе роля при болестни състояния, при които съществува повишена пропускливост на капилярите за белтъчните вещества, напр. при хепатит, нефрит, плеврит, гастрит и др. Той намалява повишената пропускливост на капилярите.
Витамин Р е важен за поддържането на кръвоносната система в добро състояние, както и за усвояването на витамин С от организма и недопускането да се окисли. За билдърите това  е полезно както и неговото диуретично действие, оказващо специфични ползи за професионалистите.
При недостиг на витамин Р се наблюдават подобни ефекти както при витамин С:  умора; кървящи венци, мускулни болки, напуквания по краищата на устата и др.
Не се наблюдава предозиране, защото организмът изхвърля ненужните количества с урината, а и нито един от биофлавоноидите не е токсичен.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.24878787994385 Seconds