Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Глицерин, глицерол
Новооткрита силно действаща добавка
Глицеринът е известен отдавна продукт. Съдържа се в различни храни и лекарствени средства. Глицеринът /от гръцката дума glyks, която означава 'сладък'/ е енергиен хранителен продукт. Учените смятат, че глицеринът е най-голямото научно откритие в стремежа да се намали обезводняването при спортистите.
Проблемите, свързани със загубата на течности при спортистите, не се  решават лесно. Тя предизвиква трудно утолима жажда. Освен това, заедно с течностите от организма се отделят и значително количество електролити.Физическото натоварване предизвиква загуба на различни течности. Запасите вътре и извън клетките може да спадне до опасни нива. Значителната загуба на кръвен обем например може да намали способността за охлаждането на кожата. Това може да доведе до нарушаване на бъбречните функции и увеличаване на стреса върху сърцето, включително и повишено кръвно налягане и ускорен пулс. Отклоненията са сериозни – умора, световъртеж, крампове, гадене, сърдечен удар, който може да доведе до смърт!

Добавки-промоция

Общо взето, отдавна водата се счита за основното средство за възстановяване на течностите в организма. Поемането на въглехидрати под формата на спортни напитки може да компенсира / или да намали/ загубата на електролити.
Глицеринът се получава при обмяната на триглицерида и поради това е вещество присъщо на организма. Намира се във всички клетки и фактически не е токсично. Глицеринът има химическата структура на трихидрокси алкохол с калорична стойност 4.2 калории на грам. От гледна точка на обмяната на веществата той действа като въглехидрат. Трябва да отбележим обаче, че няколко негови ключови свойства го различават от стандартите източници на въглехидрати.
Действието на глицерина води до спестяване на протеин
Глицеринът има характера на липид и въглехидрат - може да се получи при обмяната на глюкозата и отново да се превърне в глюкоза. Може да са трансформира в пируват и да се използва за топлинна или за мускулна енергия /посредством системата на пируват/лактатното обръщение и креатин/ креатин фосфатната система. Той обаче не се отлага като глюкоза в черния дроб и мускулния гликоген така лесно както глюкозата. Преобразуването на глицерола в глюкоза се ускорява когато човек гладува. Глицеринът може да се натрупа и превърне в кръвна глюкоза , но не така лесно както при вкарването на самата глюкоза. Затова той не повишава кръвната захар толкова
колкото същата доза глюкоза, приета чрез устата. Това дава възможност глицеринът да подтиска отделянето на инсулин от панкреаса. По този начин той има съхраняващ ефект върху протеина (чрез намаляване на екскретирането на азот), а също така спомага и да не се натрупват мазнини.
Източник: C.O.R.F.I.T
Следва продължение...
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25727796554565 Seconds