Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Глутаминова киселина (глутамат)
Глутаминова киселина или глутамат е една от 20-те природни аминокиселини. Глутаминова киселина (глутамат) е аминокиселина използвана от организма за изграждане на протеините. Освен че е един от градивните елементи в протеиновия синтез, тя е най-разпространения невротрансмитер в мозъчните функции. Глутаминовата киселина и нейните йони и соли, наречени глутамат, са вкус повишаващи съединения , които представляват Умами (чубрица) вкус на храната. Глутаминовата киселина е естествена съставка на много ферментирали храни, включително в соев сос, ферментирали паста фасул и сирене, и е компонент на хидролизиран протеин като екстракт от дрожди.Натриева сол на глутаминова киселина, мононатриев глутамат (MSG) е отговорна за един от петте основни вкуса на човека чувство за вкус и MSG широко се използва като хранителна добавка. Въпреки, че глутамин и глутаминова киселина имат сходни имена, те са структурно различни. При нормални обстоятелства, хората са в състояние да набавят глутамат от храната. Източници на глутаминова киселина включват храни, като: месо, птици, риба, яйца и млечни продукти. Някои богати на протеини растителни храни също предоставят глутаминова киселина.
Течността, произведена от заболявания на простатната жлеза съдържа значителни количества глутаминова киселина, както и тази аминокиселина може да играе роля в нормалната функция на простатата.Глутаминова киселина обикновено е без странични ефекти за огромното мнозинство от хората, които я вземат, но хора с болест на бъбреците или черния дроб, не трябва да консумират високите дози на аминокиселини, без консултация с медицински специалист. Глутаминова киселина може да има защитни реакции на сърдечния мускул при хора със сърдечни заболявания.
L-глутаминова киселина е жизнено важна за обмяната в главния мозък.
Функционира като мозъчно гориво, служещо за възбуждащ невропредавател. Участва в съединения, за да образува L-глутамин, и в този процес отнася радикалите на амоняка-това е единственият метод за детоксикация на мозъка от амоняка. Служи за обмяната на другите аминокиселини. Жизненоважна за обмяната и на мазнините и на захарите. Повишава нивото на кръвната захар и се използва при лечение на хипогликемия.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25657296180725 Seconds