Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Тениска EXPLODE 2013 - синя
Тениска EXPLODE 2013 - синя
15.00 BGL
Купи

Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи

Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Reload
Reload
45.00 BGL
Купи
Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи
Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи
Глюкозамин
Както и хондроитин сулфата и колагена, глюкозаминът се произвежда по естествен път в организма. Той е основният градивен елемент на много важни съставки, които изграждат съединителната тъкан. Глюкозаминът е важна съставна част на клетъчните мембрани и на протеините от клетъчните повърхности, както и на молекулите, които държат клетките една за друга. При артрит и при увреждане, тъканите имат по-голяма нужда от глюкозамин.


Директно или индиректно глюкозаминът играе роля при формиране на хрущялите, сухожилията, връзките, синовиалната течност, кожата, костите, ноктите, сърдечните клапи, кръвоносните съдове, секрецията в храносмилателната, дихателната и отделителната система. Глюкозаминът играе роля също в синтеза и транспорта на молекулите, имунологичните протеини (интерферон, имуноглобулин), хормоните (гонадотропини, тиреотропен хормон), ензимите и други важни вещества.
Въпреки, че е предписван като лекарство при остеоартрит в много европейски страни, глюкозаинът е бил проучван само веднъж при атлети, като е помагал за възстановяването на т.н."коляно на скачачите". Независимо от това, други данни и нашият собствен опит показват, че глюкозаминът може да бъде много полезен при болезнена раменна става и други ставни дегенерации.
Глюкозамин сулфатът се прилага в доза 1500 мг дневно (три дози по 500 мг. всяка). Най-добре е да се взема сутрин и преди лягане, тъй като има дълъг период на полуразпадане в серума. Ако желаем бързи резултати, дозата може да се увеличи по 1000 мг два пъти дневно, макар че и тогава възстановяването на ставата все още ще бъде бавен процес.
Глюкозамин хидрохлорид, който се прилага на пазара има същия ефект, като глюкозамин сулфата при по-ниска цена. Глюкозамин сулфата в стомаха се превръща в глюкозамин хидрохлорид.
Понеже глюкозаминът има различен механизъм на действие от нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), като аспирин и ибупрофен, възможна е комбинацията им да има синергитичен ефект. Така става възможно да се намали дозата на НСПВС без да се намали ефекта от лечението. Добър синергичен ефект се наблюдава и при прим с хидролизиран колаген (желатинов хидролизат).
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17791104316711 Seconds