Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Глюкозно – аланинов цикъл
Въведение
Някои протеини не са предварително подготвени, за да произвеждат енергия. Мускулните протеини произвеждат енергия, когато възникне необходимост за това и когато могат да навлязат в цикъла на обмяната на веществата за производство на енергия.
А. Глюкозно-аланиновият цикъл е трифазна операция:
1. При усилено физическо натоварване поемането на левцин от   мускула значително се увеличава и води до следното:
а/ Аминокиселинната група на левцина се използва, за да се получи аланин ;
б/ останалата част /кетоацидът/ изгаря за производство на енергия в мускула.
2. Значението на получаването на аланин се състои в това, че аланинът е най-важната аминокиселина за правилното поддържане на глюкозните нива /ГЛИКОГЕНЕЗА/ по време на усилена физическа работа. Всъщност от аланина се получава почти половината количество гликоза произведена от черния дроб в  този период.
3. Произведената гликоза от аланин преминава в кръвта и се пренася към работещите мускули, където се използва за получаване на гориво.Обобщение
Следователно, гликозно-аланиновият цикъл създава ключовия ефект за намаляване необходимостта мускулът да окислява собствения си протеин , за да получава гориво, а вместо това, използва споменатите по-горе “кетоациди”, получени от АКРВ, и гликозата, получена от аланина. Това явление произвежда уникалния ефект “съхраняване на протеина” на аминокиселините! /Това обаче, не е всеобщо известният ефект на протеина!/
Трябва да отбележим, че разграждането на протеина по време на най-усилени аеробни упражнения, е много по-голямо отколкото по време на почивка. Поради това, диетите с ниско съдържание на въглеводород сериозно намаляват способността на организма да реагира на продължително натоварване на физиологичните системи.   
По време на продължителни аеробни упражнения, аланинът, получен от гликоза, може да достигне 45% от цялото количество гликоза, отделена от черния дроб. Освен това, енергията произведена от аланиногликозния цикъл може да достигне 10-15% от необходимата енергия за цялата тренировка.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.54359483718872 Seconds