Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи

Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи

Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Rhodosorb-P
Rhodosorb-P
5.60 BGL
Купи
Creatine Ethyl Ester Malate
Creatine Ethyl Ester Malate
25.00 BGL
Купи
3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи
Ефедра

ПРОБЛЕМИ СВЪРЗАНИ С БЕЗОПАСНОСТТА НА EPHEDRA
Ma-huang, или ефедра, се използва в Китайското билколечение от преди 5000 години за лечението на различни болки, включително алергии и астма. Приблизително 2% от билката ефедра е съставена от алкалоиди, по специално ефедрин и псевдоефедрин. Тези два основни алкалоида са изолирани за първи път през 1880г.

Днес, ефедрина и псевдоефедрина се откриват в много лекарства без рецепта вземани при простуди и алергии, включително деконгентори и бронходилатори. Ефедринът може също да бъде открит в множество диетични добавки за "отслабване". Когато бъде използван правилно, ma-huang е безопасна и ефективна билка изгаряща мазнините, която действа като директно стимулира алфа и бета рецепторите.

  

Колко точно безопасна?

Изследователите и експертите от независимия Съвет за изучаване на ефедра, установиха, че няма сериозни странични ефекти, когато ефедринът се приема в дози не по-големи от 25мг (100 мг дневно). Дори консултантите от FDA отбелязаха, че неблагоприятните случаи свързани с употребата на ефедра са се случили при хора, които вземат "много повече от посоченото."

FDA е един от най-силните опоненти на продажбите на ефедра. И все пак, FDA потвърди през 1976г, че ефедринът под формата на лекарство за настинка беше еднакво безопасно и ефективно за лица по-големи от 13 г. Тази комисия препоръча дози от 25 мг. за еднократен прием и до 150 мг. на ден. Десет години по-късно експертната комисия на FDA потвърди техните предишни изследвания - че 25 мг. на доза / 150 мг. на ден е еднакво безопасна и ефективна.

И така, как могат диетичните добавки да се сравнят с тези безопасни и ефективни лекарства без рецепти? Обикновените добавки за изгаряне на мазнини съдържат приблизително 20 мг. ефедрин на доза. Освен това, "термогеничния коктейл" обикновено изисква 3 дози на ден, общо 60 мг. ефедрин дневно. 60 мг. съдържащи се в добавките е доста по-малко от 150 мг. посочени от FDA. Освен това, на много популярни диетични добавки умишлено е изписано предупреждение за съдържание на ефедрин, същите предупреждения се намират и на лекарствата без рецепта.

Въпреки тези факти, FDA прецени ефедринът за опасен и вреден. Логически погледнато, ако ефедринът беше толкова опасен и вреден досега трябваше да бъдат написани много основателни "доклади за неблагоприятни събития" (AER), не само за добавките, но също и за лекарствата без рецепти, които са били продавани от десетилетия. Все пак това не се е случило. Всъщност, много от AER за ефедрина са силно подозрителни. На пример, FDA е използвала AER във фенилпропаноламина (РРА) и псевдоефедрина за оценка на безопасността на ефедрина. FDA цитира също 6 смъртни случая при използване на ефедрин. Обаче в 5 от случаите не е открит ефедрин при аутопсиите, нито беше свързан със смъртта. В последния случай пациентът е пострадал от голямо предозиране. Противно на това, дългосрочни клинични данни от Харвардския Университет и Колумбийския Университет предоставят силни доказателства за безопасността и ефективността на базираните на ефедрин добавки. За съжаление, повечето информация около ефедрина е била базирана на преувеличения и измислени доказателства.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.23382902145386 Seconds