Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Популярно
Женшен
Общоизвестно е, че женшенът стимулира умствената и физическата енергия. Китайците го използват от почти пет хиляди годиш и още го почитат като панацея и универсално предпазно средство. Той има леко разхлабително действие и помага да се задържат отровите по-кратко време в тялото. Освен това намалява лошия (ЛНП) холестерол, подобрява оросяването, облекчава оплакванията на менопаузата, повишавайки нивото на естрогена (тъй като е богат източник на фитоестроген), потиска растежа на злокачествените тумори, нормализира кръвното налягане и лекува настинка. От векове има слабата на афродизиак и много жени твърдят, че усилва сексуалните им желания. Поради стимулиращия му ефект подобрява сексуалните резултати и при мъжете.


Голямото преимущество на женшена е, че ви помага да усвоите витамините и минералите, стимулирайки жлезите с вътрешна секреция. За да бъде най-ефикасен, вземайте го на гладно, най-добре преди закуска, или най-малко един час преди или след хранене. Витамин С може да попречи на абсорбцията на женшена. Ако вземате добавка на витамин С, изчакайте два часа след вземането на женшена, или го вземете два часа по-рано. (Конфликтът между двете е по-малко вероятен, ако добавката на витамин С е  бавно освобождаване.)
Основните типове женшен на пазара са азиатският (Раnах Ginseng), наречен още източен, китайски или корейски, американският (Раnах quinquefolius) и сибирският (Eleutherococcus senticosus), който не е истински женшен (не е от рода Рапах), но е достатъчно близък до него, за да има почти същото действие, особено що се отнася до увеличаването на издръжливостта и понижаването на холестерола.
Женшенът може да се взема на капсули по 500-в 50 мг. Не би препоръчвам повече от шест капсули по 500 мг дневно. Може да се купи още под формата на чай, прахчета или течен концентрат. Определен е като адаптоген от клас А (нетоксично вещество, което повишава съпротивителните сили на тялото срещу различни стресови фактори от физическо, химическо или биологическо естество). Ако използвате азиатски или американски женшен, търсете продуктите, които съдържат 4-7% женшенозиди (биологично активни съставки). Що се отнася до сибирския женшен, търсете продукти, съдържащи елевтерозиди, равни на 1% от общото тегло.
ВНИМАНИЕ! в редки случаи женшенът може да причини кървене от влагалището при жени в менопауза. Макар че не е опасно, то може да се сметне погрешно за симптом на рак на матката. Във всеки случай, ако получите кървене, трябва да уведомите лекаря си и не забравяйте да му кажете, че вземате женшен. При някои хора женшенът от рода Panax може да причини главоболие или високо кръвно налягане, затова е препоръчително да се посъветвате с лекаря си, преди да започнете да го вземате. Съветвам ви също да избягвате продукти, в които женшенът е съчетан с един друг билков стимулатор, ма хуанг (ефедра), който причинява паника и сърцебиене у някои хора.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1906909942627 Seconds